Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Google буде знаходити інформацію про людину з фотографії
 
3-04-2011, 21:26  Технології

Google буде знаходити інформацію про людину з фотографії

 
Чесно кажучи, якби ця інформація не з'явилася б на сайті CNN ще 31 березня, я б подумав, що це чергова першоквітневий новина, яких було опубліковано різними ресурсами безліч на перше квітня. Однак все виглядає більш, ніж серйозно. В даний час корпорація Google працює над створенням мобільного застосування, яке дозволить знаходити в Мережі особисті дані людини за її фотографії. Правда, для того, щоб така інформація про себе була доступна за запитом програми, необхідно спочатку дати свою згоду, відзначивши галочкою відповідний пункт угоди. Таку інформацію надав Хармут Невен, керівник відділення корпорації, що займається розробкою технологій з розпізнавання зображень.

Google буде знаходити інформацію про людину з фотографії



Це мобільний додаток буде шукати інформацію людини в сервісі Google's Profiles, включаючи ім'я, номер телефону та адресу електронної пошти. Чи буде додаток показувати іншу інформацію, розробники поки не говорять. Правда, Невен зазначив, що команда проекту розуміє потенційну небезпеку і те, що їм треба бути дуже обережними з усіма цими особистими даними.

За словами представників корпорації, точна дата виходу мобільної програми поки невідома, але робота над його розробкою ведеться досить активно, і у компанії є всі технічні можливості для успішної реалізації проекту. Можливо, це буде не самостійний сервіс, а лише одна з функцій вже існуючих проектів Google. Крім інформації з Google's Profiles, мобільний додаток буде шукати зображення людини в соціальних мережах (при цьому буде здійснюватися лише пошук по зображеннях, викладеним в загальний доступ).

Робота над створенням серйозних технологій розпізнаванням зображень ведеться Google приблизно з 2009 року, коли корпорація купила компанію Like.com, яка саме і проводила дослідження в цій області. Google з тих пір вже отримала кілька патентів в сфері розпізнавання зображень з обличчями людей.

Звичайно, така технологія, образно висловлюючись, знахідка для шпигуна - але власне, цей додаток буде шукати те, що доступно і так, зводячи розрізнену інформацію в єдине ціле. Якщо людина не хоче, щоб про неї знали всі, або багато, то вона не викладає свої фотографії в загальний доступ, і не вказує номер домашнього телефону, правда? З іншого боку, в Мережу частенько витікає інформація цілком собі приватного характеру - наприклад, щось можуть викласти друзі, колеги, родичі. Так що це ще один привід бути обережнішим у Мережі, якщо не хочете, щоб все було відкрито для всіх.

Скачать бесплатно новинки фильмов, новинки музыки

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!