Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Лондонські архітектори впевнені, що століття хмарочосів закінчено
 
25-04-2011, 15:07  Технології

Лондонські архітектори впевнені, що століття хмарочосів закінчено

 
Століття хмарочосів у світовій архітектурі наближається до кінця, вважають англійські дизайнери і будівельники. Творці найбільших будівель британської столиці говорять про зміну пріоритетів, пише Bloomberg.

0



На зміну хмарочосам приходять більш дешеві та присадкуваті будівлі.

«Вік шикарних дрібничок закінчено. Тепер все залежить від грошей, і якщо у вас буде можливість виконати проект за півціни, ви його виконайте саме за півціни », - говорить провідний фахівець архітектурного бюро Нормана Фостера Кен Шаттлфорс. За його словами, багато з самих амбітних проектів минулого сьогодні б завмерли на рівні фундаменту і зачахли від нестачі інвестицій.

З Шаттлфорсом згоден і керуючий директор лодонского офісу компанії Commercial Estates Group Мартін Джепсон. Його контора відповідає за будівництво нового будинку поряд зі знаменитим комплексом Canary Warf. Спочатку Джепсон і його колеги планували побудувати будинок у 32 поверхи, однак після ретельної перевірки проекту вирішили різко скоротити кількість поверхів нового комплексу. Згідно з новим планом, в бізнес-центрі буде всього 16 поверхів.

«Хмарочос виявився занадто дорогим, і тому ми повернулися до креслярських столів», - повідомив Джепсон.

Фінансова криза створила проблеми для будівництва хмарочосів не тільки в Лондоні, а й у Москві. Під сукно лягли всі проекти, якими займалося конструкторське бюро Нормана Фостера.

За матеріалами: newsru.com

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!