Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Вибираємо котел для дому
 
26-07-2011, 01:15  Технології

Вибираємо котел для дому

 
При будівництві заміського будинку необхідно вибрати систему опалення, основним елементом якої буде котел. В ідеальному випадку котел вибирають після створення проектної документації. Краще це робити з допомогою фахівців.

'Вибираємо



Опалювальний котел являє собою технічно складний виріб, який потребує кваліфікованого обслуговування підвищеної небезпеки. Сучасний ринок пропонує безліч різних котлів для опалення.

Котли бувають сталеві і чавунні, з вбудованими пальниками і пальниками окремим блоком, котли на дизельному паливі, газові котли, котли на дровах та вугіллі, електрокотли. Якщо вас зацікавили подібні котлы, то зверніть увагу на те, що у продажу є як вітчизняні, так і імпортні котли різних виробників.

Українські котли дешевші і пристосовані до наших умов, але поступаються закордонним з енергоефективності, екологічності і зручності експлуатації.

Лідирують котли італійських фірм «Merloni», «Ferroli», «Riello», «Lamborgini». На другому місці - виробники з Чехії та Словаччині «Dakon», «Proterm». Третю позицію займають німецькі фірми «Vaillant», «Buderus».

Котли бувають одноконтурні, що слугують тільки для опалення, і 2-х і більше контурні, які крім опалення забезпечують будинок гарячою водою.

Котли повинні мати високий ККД (у газових і рідкопаливних - до 90-92%, у електричних - до 95-98%, у твердопаливних - не менше 80%) і надійність.

Котли в обов'язковому порядку забезпечуються системами контролю, безпеки і системами автоматичного регулювання. Сучасний котел не вимагає участі людини під час його роботи. На блоці управління задаються необхідні параметри, і далі котел працює в автоматичному режимі.

Бувають універсальні котли, які можуть працювати на всіх видах палива. Потужність котла вибирається залежно від опалювальної площі. Зупиняючи свій вибір на якомусь котлі, треба враховувати, що котельне паливо коштує грошей і чималих.
Визначивши необхідний тип котла, вибирають його марку та виробника. Останнім часом з'явилися сучасні настінні газові котли. Їх поява дала можливість здійснювати індивідуальне опалення квартир. Це дозволяє господареві квартири бути незалежним від комунальників, підтримувати зручну для себе температуру, з'являється реальна можливість заощаджувати, і підуть у небуття проблеми регулярних відключень.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!