Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Теплоізоляція квартири
 
12-08-2011, 16:20  Технології

Теплоізоляція квартири

 
Незабаром настане осінь і питання початку опалювального сезону в нашому місті вже сьогодні починає цікавити не тільки місцеву владу, але й пересічних громадян. Досить цікаво знати вже сьогодні, на скільки відсотків готові котельні Житомира розпочати опалювання будинків. Проте всім нам варто думати не тільки про забезпечення теплом з боку котелень, але і про те, що ми можемо самі зробити для того, щоб наше житло було теплим і затишним. Тут нам на допомогу може прийти теплоизоляция . Щоб зробити свою квартиру по-справжньому комфортною для проживання, необхідно зробити її теплою. Навіть невеликі протяги і незначнее зниження температури зводить затишок житлового приміщення практично до нуля.

Теплоізоляція квартири



Щоб позбутися від холоду в квартирі досить ущільнити вікна і двері і закласти всі щілини, через які може надходити холодне повітря. Проте, в деяких випадках цих заходів недостатньо, і щоб звести до мінімуму тепловтрати, доведеться вдатися до теплоізоляції підлоги і стін.


Теплоізоляція стін


Утеплити стіни в квартирі не так просто, для цього доведеться затіяти капітальний ремонт, в ході якого і проводять зовнішні роботи по теплоізоляції приміщень.

Більш доступним засобом стане внутрішня ізоляція стін. Однак при цьому слід продумати хорошу вентиляцію приміщення, інакше в квартирі з'явиться підвищена вологість. Для утеплення стін зсередини виготовляється спеціальний несучий каркас, на який встановлюють плити утеплювача. Фірм-виробників таких утеплювачів існує досить багато і при виборі певної марки слід звернути увагу на наступні характеристики матеріалу: негорючість, низьку теплопровідність, відсутність усадки, екологічність та паропроникність.

Щоб запобігти попадання і проникнення вологи, плити покривають захисною плівкою, що перешкоджає проникненню пари і вологи. Але й це ще не все!
Між пароізоляцією і шаром внутрішньої обробки приміщення доведеться залишити повітряний прошарок в пару сантиметрів. Вона необхідна для забезпечення циркуляції повітря. Тому на відстані в 1-2 сантиметри від пароізоляції встановлюється інший легкий каркас, на який можна буде монтувати настінні покриття.

Теплоізоляція підлоги



Теплоізоляцію підлоги слід робити, якщо ваша квартира знаходиться на першому поверсі - від землі і з підвалу часто піднімається холодне повітря.
На початку робіт роблять вирівнювання підлоги за допомогою цементної стяжки.

У деяких будинках перепади висот поверхні підлоги можуть бути настільки великі, що матеріалу для вирівнювання підлоги буде потрібно занадто багато. У цьому випадку краще скористатися технологією регульованих підлог. В якості опори для підлогового покриття використовуються лаги - бруси, балки з металу або дерева, в який угвинчують болти стійки, використовувані як регулятори. Для вирівнювання підлоги досить просто підняти або опустити лаги на конкретних ділянках. Простір що утворився знизу, можна заповнити сучасними утеплювачами, а зверху вже постелити підлогове покриття. Чи буде це паркет, плитка або ковролін - вирішувати вже вам.

Все більш популярним стає і технологія теплих підлог, які мають вбудовану кабельну систему опалення. Вони і хороші тим, тепле повітря піднімається саме знизу, від самої підлоги.
Яким саме чином утеплювати житло – вирішувати вам, але готуйте сани влітку!

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!