Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Киянка-молоток для робіт з тонкім металом і збивання дерев'яних деталей при зборці
 
29-08-2011, 23:22  Технології

Киянка-молоток для робіт з тонкім металом і збивання дерев'яних деталей при зборці

 
Ми вже настільки звикли до предметів які оточують нас, допомагають в роботі і побуті, що рідко задумуємось про те, який шлях вони проходять, перш ніж потрапити до нас в руки.

0



Киянки виготовляються з досить м'яких матеріалів, щоб не викликати розривів листового матеріалу в процесі його вистукування. Розрізняють два типи киянок: киянки з твердого дерева і киянки з твердої гуми.

Дерев'яні киянки зазвичай виготовляють із самшиту, так як інші види дерева в меншій мірі підходять для їх виготовлення. Киянка не повинна розколюватися при ударі. Киянки виготовляють на токарних верстатах. Найчастіше вони мають так звану бочкоподібну форму з одним плоским і другим опуклим бойками. Менш поширені киянки кулястої форми, які носять назву витяжних киянок і застосовуються для витяжних робіт.

Вічко для ручки у киянок циліндричне і отримується свердлінням. Крім своєї форми киянки розрізняються розмірами діаметрів, вимірюваними в міліметрах. Ручки для киянок зазвичай роблять з ясена і теж виготовляють на токарних верстатах. На противагу ручкам молотків ручки киянок виконують з заплечиками, щоб при насадженні не створилося таке зусилля, яке викликало б розтріскування і, як наслідок, розколювання киянки при подальших ударах. З тієї ж причини дерев'яний клин забивають перпендикулярно до великої осі киянок і напряму волокон дерева.

Після певного періоду використання дерево киянок руйнується. Для відновлення робочих поверхонь бойків киянки їх необхідно зачистити рашпілем по дереву, а потім обробити скляною шліфувальною шкуркою. Не можна бити киянкою по металевих стружках, так як вони встромлюються в дерево і залишають сліди на металі при подальших ударах.

Киянки з твердої гуми отримують литтям. Киянку насаджують на ручку, що представляє собою зворотний конус. Виникаюча при ударі відцентрова сила притискає киянку до конічної поверхні ручки. Необхідно стежити за тим, щоб гумову киянку не використовували для рихтування нагрітого металу, тому що це викликає оплавлення гуми. Гумові киянки в основному застосовують для роботи з крихкими механічними деталями або для обробки деталей вітражів.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!