Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Телевізори отримали доступ до Інтернету
 
30-08-2011, 00:03  Технології

Телевізори отримали доступ до Інтернету

 
Ідея прив'язати Інтернет до телевізора з'явилася вже досить давно і втілити її в життя намагалися багато компаній. Правда виходило це дуже обмежено і нефункціонально. У цьому винні як технічні можливості, які не дозволяли реалізувати нововведення в повній мірі, так і маленький попит на подібні послуги ще кілька років тому.

0



Тільки на початку 2009 року на ринку з'явилися телевізори, які були здатні транслювати певні канали з Інтернету трьома способами. Перший спосіб лише називався Інтернет-телебаченням, але по суті полягав в тому, що сам оператор транслював контент по своїй мережі. Другий спосіб, так званий «доглянутий сад», відрізнявся від першого варіанта тим, що хоч користувачеві давали можливість отримувати контент з Інтернету, але тільки через спеціально створений оператором сайт. При цьому доступ відбувався за допомогою закритого, унікального кодування. Третій спосіб, найпрогресивніший на той час, давав доступ у відкритому коді, але був обмежений сервісами, які могли бути підключені. Наприклад, пристрої компанії Samsung того часу оснащувалися спеціальними програмами і давали доступ до таких каналах, як PlayStation3 TV, Apple TV і Yahoo TV.

Наступним кроком в інтеграції телевізора з всесвітньою павутиною стало додавання, крім каналів трансляцій, доступу до найпопулярніших сервісів, таких як YouTube, Facebook, eBay і іншим. Це, безумовно, розширювало можливості використання Інтернету, але все ж тільки у передбачених виробником рамках.

І тільки в 2011 році з'явилася можливість сказати, що поєднання телевізійного ефіру і доступу до Інтернету в одному пристрої завершилося. Розроблена виробниками телевізійної техніки платформа Smart TV змогла повністю об'єднати обидва канали отримання контенту.

Суть роботи платформи Smart TV в тому, що вона дає можливість вільного виходу в Інтернет, без закритих кодувань і не обмежується встановленими каналами. Зробити це дозволяє браузер, який по функціоналу не відрізняється від звичайної комп'ютерної програми. Тобто, взявши пульт від «розумного» телевізора, користувач зможе проглянути канали ефірної телевізійної сітки, перегорнути відеоролики з YouTube, зайти в свою поштову скриньку, поспілкуватися з друзями через ICQ і Messenger або зробити відеодзвінок за допомогою Skype.

Ще одним доповненням стала можливість установки на Smart TV додаткових віджетів - програм, що розширюють можливості телевізора. Віджети діляться на багато видів, від біжучого рядка новин або прогнозу погоди до спеціальних відеоплеєрів або розважальних ігор.

Крім надання доступу до Інтернет, Smart TV дає можливість створити локальну бездротову мережу. Потрібно тільки налаштувати підключення через протоколи Direct Wi-Fi DLNA і на екрані телевізора можна переглядати фото та відео з комп'ютера, КПК або смартфона.

Але виробники телевізорів не зупиняються тільки на самій платформі Smart TV, вони підключають до неї свої розробки. Так, найбільша на цьому ринку, компанія Samsung додала розширення Social TV, що дозволяє зручно спілкуватися з друзями в соціальних мережах та сервісах обміну повідомленнями, швидкий пошук по локальній мережі і можливість підключення смартфона в якості пульта керування. Крім того, телевізори від Samsung отримали доступ до онлайн-магазину Samsung Apps, найбільшої бази додатків і віджетів, частина з яких розроблена спеціально для Smart-телевізорів.

Підводячи підсумок вищесказаного, можна сміливо прогнозувати, що подальша інтеграція телевізора та Інтернету буде відбуватися вже не в самому пристрої, а у створенні великої бази сервісів і додатків, які розробники нададуть своїм клієнтам.

Джерело: Сегодня

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!