Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Дачні дерев'яні будинки
 
2-09-2011, 08:21  Технології

Дачні дерев'яні будинки

 
Дачні будинки розраховані на сезонний період проживання. Найчастіше такі будинки експлуатують при температурах не нижче -5 градусів Цельсія, тобто в період з ранньої весни і до перших осінніх заморозків. Ідеальний дачний будинок - це дерев'яний будинок.

0



Дерево - це екологічно чистий матеріал, який зберігає тепло і володіє диханням на молекулярному рівні. Давно помічено, що сон в дачному будинку набагато спокійніше, ніж у міських «кам'яних» квартирах. Перебування в дерев'яному дачному будинку допоможе Вашому організму швидше позбуватися від втоми і стресів. Будівництвом комфортних дачних будинків з дерева, займається компанія Зодчий.


Сучасний ринок пропонує масу будівельних матеріалів для малоповерхового будівництва - цегла, пінобетон, оциліндровані колоди, дерев'яні щити, профільований і клеєний брус. Зробити вибір на такому різноманітті будівельних матеріалів не так вже просто. Нам завжди хочеться заощадити кошти, але при цьому придбати високоякісний продукт, завдяки якому дачні будинки виглядали б презентабельно, а їх фізико-механічні властивості були б унікальні. Розглянемо кілька способів, як побудувати будинок швидко, недорого і якісно.

Перший варіант - це каркасно-щитові будинки. Вони відрізняються простою конструкцією, невигадливою дизайном. Їх зводять достатньо в стислі строки і без залучення спецтехніки. Такі дачні будинки споруджуються з щитів, які виробляються так званим потоковим способом. Щити являють собою дощатий каркас, заповнений мінеральною ватою, або іншим утеплюючим матеріалом. З обох сторін він обшитий вагонкою. Готові щити доставляють на місце будівництва, де їх з'єднують в єдину конструкцію.

Слід зазначити, що будівництво дачних будинків з щитів виправдано в тих випадках, коли планується розміщення в них лише в теплий період часу - з травня по вересень. Але потім, при тривалій негоді всередині цих будівель з'являється вогкість. Завдяки ж сучасним оздоблювальним матеріалами каркасні будинки можна зробити дуже красивими, багатими і навіть шикарними.

Другий варіант - будинки з клеєного бруса. Вони вважаються найбільш раціональними та рентабельними. Клеєний бурс володіє всіма переважними властивостями деревини, але при цьому відрізняється набагато більшою міцністю і стійкістю до зовнішніх впливів. Стіни з нього не вимагають додаткової обшивки, конопатки, утеплення. Вони нагадують моноліт завдяки щільному з'єднанню паз-шип. Такі дачні будинки під ключ зводяться досить швидко, оскільки для цього не потрібно залучати важку техніку і заливати потужний фундамент. Перший поверх будинку робиться з бруса, другий - являє собою мансарду. Можна зробити як невеликий скромний, але добротний будинок розміром 6х6, так і великий і солідний 10х10 на стрічковому фундаменті. Будинки з клеєного бруса виглядають досить респектабельно. Їх зводять за стандартними проектам, або за індивідуальним замовленням. Дизайн таких будинків досить різноманітний.

І, нарешті, третій варіант - будівництво дачних будинків з оциліндрованої колоди. Оциліндрована колода - найбільш дорогий матеріал. Використовується для будівництва елітних заміських будинків і бань. Такі будинки поєднують в собі красу, довговічність і натуральний матеріал. Оциліндрована колода має недоліки, які характерні для щитів. Цей матеріал має однаковий діаметр по всій довжині. Володіє декоративністю, приємною фактурою і кольором. Крім того, такі будинки добре тримають тепло, мають нормальний вологісний фон і сприятливий мікроклімат. Проте стіни з оциліндрованих колод необхідно піддавати додатково шліфовці на окремих ділянках, обробляти антисептичними та вогнезахисними складами. Будинки з оциліндрованого бруса дорогі, але розкішні.

Отже, основні способи побудови дерев'яних дачних будинків розглянуті. Далі справа залишається за малим - вибрати найбільш зручний для Вас спосіб і розрахувати свої можливості. Приємного і вдалого вам будівництва!

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!