Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » iPhone стане російським шпигуном
 
20-10-2011, 00:55  Технології

iPhone стане російським шпигуном

 
Корпорація Apple несподівано для учасників ринку підключила новий iPhone 4S до російської системи ГЛОНАСС. Можливо, виробники гаджетів готуються до введення загороджувальних мит на пристрої без навігаційного чіпа. Розробники ГЛОНАСС обіцяють найближчим часом підключити до неї і Nokia. Нова версія гаджета від Apple - iPhone 4S, який надійшов у продаж 14 жовтня, підтримує російську систему супутникової навігації ГЛОНАСС, з'ясувалося з технічних характеристик пристрою. Інформація представлена в описі гаджета на офіційному сайті виробника.

'iPhone



Представник Apple в середу послався на сторінку сайту зі специфікаціями продукту, відмовившись від додаткових коментарів.

Зараз продажі iPhone 4S здійснюються в США, Австралії, Великобританії, Німеччині, Канаді, Франції та Японії. Коли стартують офіційні продажі смартфона в Росії, поки невідомо.

Виконавчий директор Apple Тім Кук напередодні назвав Росію багатообіцяючим ринком. «У наступному фінансовому році ми маємо намір сконцентруватися на ринках за межами США, які продемонстрували широкі перспективи в нинішньому році. Росія починає виглядати як багатообіцяючий ринок. У Бразилії продажі виросли на 118%. Хороші можливості є і на Близькому Сході », - сказав Кук.

Крім ГЛОНАСС смартфон iPhone 4S підтримує систему GPS.

Гаджети попереднього покоління підтримували тільки супутникову систему навігації, розроблену в США.

Глобальна навігаційна супутникова система ГЛОНАСС - російський продукт. Основою системи повинні стати 24 супутники. Принцип вимірювання аналогічний американській системі GPS. На 19 жовтня в складі групи ГЛОНАСС вже 28 супутників, 22 з яких використовується за цільовим призначенням. На етапі введення в систему знаходяться ще два. При цьому з системи на техобслуговування тимчасово виведено три супутника ГЛОНАСС.

«Можна впевнено сказати, що ГЛОНАСС став глобальним стандартом, - зрадів генеральний директор федерального мережевого оператора «НІС ГЛОНАСС» Олександр Гурко. - Перевага двосистемних обладнання (GPS / ГЛОНАСС), якими давно користуються професіонали (будівельники, геодезія і т. д.) зараз затребувана і на масовому ринку, тому що це забезпечує надійність і точність навігаційних послуг, особливо в міських умовах. Ми впевнені, що вже в цьому і на початку наступного року ГЛОНАСС буде використовуватися всіма великими світовими вендорами. Зокрема, ми найближчим часом збираємося укладати угоду про співпрацю з компанією Nokia ».

У жовтні 2010 року повідомлялося, що Росія введе загороджувальні мита на ввезення всієї техніки, оснащеної тільки GPS-приймачами.

«Якщо мобільний телефон буде з GPS / ГЛОНАСС, то не буде ніяких мит, а якщо тільки з GPS, то, ми прикинули, десь 25% будуть мита», - говорив віце-прем'єр російського уряду Сергій Іванов. Обмеження будуть введені до 2012 року.

Підтримка ГЛОНАСС такою компанією, як Apple, є гарною рекламою і може привести до того, що й інші компанії її підключать, зауважує аналітик «Фінама» Леонід Деліцин.

Але для користувачів смартфонів функція не стане пріоритетною, відзначає аналітик «Відкриття» Олександр Венграновіч: «Поки GPS надає більшу точність, тому для користувачів не принципова підтримка ГЛОНАСС».

З ним згоден і президент «Евросети» Олександр Маліс: «На попит підтримка ГЛОНАСС ніяк не вплине».

«Поки у ГЛОНАСС немає конкурентних переваг, але з подальшим розвитком системи можливо, що підтримка цієї функції відіб'ється і на попиті», - не виключає Маліс, додаючи, що функція підтримки ГЛОНАСС могла бути введена саме через повідомлення про введення в Росії мит на пристрої без підтримки навігаційної системи.

«Apple встигла ввести цю функцію, можливо, щоб протягом 2012 року пристрої добре продавалися", - згоден Деліцин.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!