Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Webmoney і робота на єдиному податку тепер поза законом
 
14-01-2012, 05:07  Технології

Webmoney і робота на єдиному податку тепер поза законом

 
З 1-го січня 2012 платники єдиного податку більше не зможуть приймати розрахунки за допомогою системи електронних платежів Webmoney та Українського Гарантійного Агентства. Дана зміна пов'язана зі вступом в силу поправок до Податкового кодексу України.

Webmoney і робота на єдиному податку тепер поза законом



Як свідчить пункт 15 статті 299 Податкового кодексу України, у разі застосування платником єдиного податку форми взаєморозрахунків відмінного від готівкового та безготівкового (зокрема, мова йде про бартер, векселі та ін), такий платник позбавляється права працювати на єдиному податку з анулюванням поточного свідоцтва та сплатою 15% від суми порушення.

У разі роботи з Українським гарантійним агентством (УГА) з переведення в готівку платежів, отриманих через систему Webmoney, призначенням платежу вказується "Переуступка прав вимоги", що свідчить про застосування суб'єктом оподаткування форми розрахунків, відмінної від готівкової або безготівкової. Таким чином, прийом платежів через систему Webmoney є рівносильним бартеру.

Дана ситуація однаково актуальна для всіх груп платників єдиного податку, в т.ч. юридичних осіб.

В результаті даного нововведення, приймати платежі від УГА за безготівковим розрахунком можуть тільки підприємства і підприємці, що працюють на загальній системі оподаткування.

Таким чином, у випадку приватних підприємців, які не зможуть показати видаткову частину, на суму приходу доведеться заплатити від 15 до 17% податку для фізичних осіб і до 34,7% Єдиного соціального внеску, залежно від суми надходження.

На жаль, на сьогоднішній день в УГА нам не змогли порекомендувати методів вирішення питання, крім роботи через посередників.

Як відомо, в Україні стрімко скорочується кількість обмінних пунктів Webmoney, що працюють з готівкою.

Як повідомив представник компанії, близької до УГА, з 01.01.2012 року єдиним законним засобом розрахунків підприємців на єдиному податку з системою Webmoney є взаємодія з ДП ФП "ВМ-Фактор" по "Договору про переказ коштів", який дозволяє приймати WM за товари і послуги без реєстрації в WebMoney з регулярним отриманням коштів на банківський рахунок, і таким чином, без можливості акумулювання титульних знаків WM на електронному гаманці підприємства.

При такій схемі роботи, підприємство формально взагалі не взаємодіє з системою Webmoney і самостійно не виробляє отримання від клієнта та обмін прав вимоги на безготівкові гроші.

Таким чином, інтернет-магазинам, що працюють на єдиному податку, для повернення в правове русло необхідно укласти "Договір про переказ коштів" з компанією "ВМ-Фактор" замість "Договору відступлення прав вимоги та їхнього обліку" з УГА. Фактично компанія "ВМ-Фактор" і виконує роль того самого фінансового посередника. На жаль, по телефону в УГА промовчали про ці подробиці.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!