Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Новий комп'ютерний вірус може вразити тисячі пристроїв
 
16-02-2016, 21:22  Технології

Новий комп'ютерний вірус може вразити тисячі пристроїв

 
Новий комп'ютерний вірус може вразити тисячі пристроїв

Експерти виявили нову комп'ютерну вразливість, від якої потенційно можуть постраждати сотні тисяч електронних пристроїв, додатків і сервісів.

Поки неясно, наскільки серйозною є загроза. Деякі експерти вважають, що вона може привести до катастрофи. Частина з них впевнена, що з загрозою можна буде впоратися.

Проблему описали в своєму блозі експерти Google. Зловмисники можуть за допомогою повсюдно використовуваного комп'ютерного коду отримати контроль над пристроями користувачів. Проблему виявили в glibc- це відкрита база різних кодів, які використовуються в пристроях, що підключаються до інтернету.

Такий самий пароль лежить в основі багатьох мов програмування, наприклад, PHP або Python. Це створює потенційну загрозу для цілого ряду сайтів і сервісів - хакери можуть зламати значну частину світових віртуальних систем або отримати контроль над ними.

Інженери Google спільно з фахівцями з безпеки з Red Hat розробили програмне забезпечення, здатне вирішити проблему.

Проблема в тому, що точно невідомо, скільки систем і пристроїв використовують цей код, а значить, схильні загрозу. У зоні безпеки перебувають пристрої на базі Android, які не використовують цю бібліотеку. Також поза зоною ризику знаходяться операційні системи Windows і OS X.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!