Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Яку воду п'ють Житомиряни?
 
13-02-2010, 21:21  Технології

Яку воду п'ють Житомиряни?

 
Яку воду п'ють Житомиряни?

Як вибрати фільтр для очищення питної води?

Про воду в пластикових пляшках ми вам розповіли раніше, сьогодні спробуємо вирішити питання з очищенням води що тече з водопровідних кранів в наших домівках : "Як вибрати відповідний фільтр для води?".

Точніше - фільтри для очищення питної води в домашніх умовах.
Мабуть кожний з нас розуміє, що воду з-під крана краще пити після додаткового очищення. Для цього краще всього використовувати фільтри. А от які?

На відміну від фільтрів для централізованого очищення, «питні» фільтри встановлюються безпосередньо в тому місці, де використовується питна вода, зазвичай на кухні. Тому в Америці їх зазвичай називають POU фільтри - скорочення від англійського пункту використання. Питної води ми використовуємо не багато - до 5 літрів в день на людину, з урахуванням борщу і компоту. Це в 100 разів менше ніж води для інших потреб - прибирання, прання, душа і т.п. Тому якість очищення у фільтрах питної води може бути дуже високою.

Яку воду п'ють Житомиряни?


Зазвичай, діючим елементом фільтрів для питної води є змінні картриджі, термін служби яких обмежений, і сильно залежить від якості води, яка очищується.

Можливість відновлення картриджа зазвичай не передбачена, і після закінчення терміну служби картридж просто викидають, міняючи на новий. Зрозуміло, що не дивлячись на все різноманіття форм фільтрів для очищення води, суть очищення зводиться до того, які картриджі встановлені в фільтрі, на якому принципі заснована їхня робота і як якісно вони зроблені.
Яку воду п'ють Житомиряни?



Домашні фільтри для питної води можна умовно розділити на дві великі групи:
фільтри-глеки, в яких вода очищується, протікаючи з верхньої ємності в нижню "глек" через фільтруючий картридж завдяки природній гравітації, і
фільтри проточні, що підключаються, тим або іншим способом, до водопроводу - вода очищується, протікаючи через один або декілька картриджів завдяки тиску води у водопроводі.

Незважаючи на те, що проточні фільтри, видаються явно більш ефективними, саме фільтри-глеки заполонили простори споживчого ринку, починаючи з 1966 року, коли німецька компанія Брита випустила свій перший фільтр-глечик. Причина дуже проста: глечик не вимагає підключення, користуватися ним надзвичайно просто, а ціна його цілком по кишені більшості домогосподарок (адже фільтри для води - типово "жіночий" продукт).
Яку воду п'ють Житомиряни?


Якість очищення води у фільтрах-глечиках звичайно непогана. Справа в тому, що через невеликий перепад висоти верхньої та нижньої ємності, швидкість протікання води через картридж невисока, а чим нижче швидкість фільтрації - тим ефективніше очищення. Хороший фільтр-глечик видаляє з води хлор, неприємні присмаки і запахи, пов'язані з його присутністю у воді, важкі і кольорові метали, яких зазвичай у воді немає, і знижує "тимчасову" жорсткість води, яка викликає утворення накипу. Поганий фільтр-глечик тільки видаляє хлор, а замість видалення "тимчасової" жорсткості, видаляє "загальну" додаючи у воду надлишковий натрій, шкідливий для серця. Ну і звичайно, найважливішою характеристикою фільтра-глечика є дизайн - адже він завжди на виду.

Хороший фільтр-глечик - це, звичайно ж наш - Лагуна, ну і ще пару фільтрів німецьких та провідних російських виробників. Наш, тому що ми постаралися і зробили дуже хороші картриджі з дорогих фільтруючих матеріалів, але прийнятні за ціною.

НАША ВОДА ТМ пропонує нову серію фільтрів - фільтри глечик типу ЛАГУНА і ЛАГУНА XL.
'Яку


технологічні - знижують твердість і мінералізацію води.
високоефективні - розроблені спеціально для очищення української води.
«довгограючі» - ресурс 300 літрів.
доступні - чесна ціна!
естетичні - витончений дизайн дозволяє їм гармонійно вписатися в інтер'єр самої вишуканої кухні.

Чим цей фільтр кращий за інші?

Фільтри НАША ВОДА ЛАГУНА виробляються на основі унікальної запатентованої технології, розробленої київськими вченими спеціально для нашої української водопровідної води.
Фахівцями був проаналізований склад води більш ніж 500 джерел водопостачання в різних куточках України і створений фільтруючий елемент, здатний зробити навіть саму складну водопровідну воду воістину джерельною за якістю та смаком.

На відміну від звичайних фільтрів, цей фільтр не тільки видаляє мікродомішки, а й принципово покращує якість та склад води, знижуючи її мінералізацію і запобігаючи утворенню накипу на посуді.

Вартість одного літра води, очищеної нашим фільтром ЛАГУНА, 9 копійок за все, що майже на порядок нижче вартості бутильованої питної води.

Користуватися фільтром надзвичайно просто - заливши воду у верхню воронку, вже через три-чотири хвилини Ви отримаєте відфільтровану чисту воду ".

Їх- тому що дизайн поки трохи краще. Найголовніше в глечику - частіше міняти картриджі. У самому кращому випадку картридж для глечика може очистити 200 літрів, та й то, останні 50 - мляво. Всі великі ресурси - гонитва виробників за покупцями, "передвиборні обіцянки". Тобто міняти картридж потрібно раз на місяць. Коштує він приблизно 40 грн. - хороший наш, і 70-80 грн. - хороший імпортний. Разом, вартість літра очищеної води - 25-50 коп., що вже в 2-3 рази нижче, ніж у самої дешевої води в пляшках.

У проточних фільтрах ситуація ще краще, тому що картриджі в них більше, якість очищення краще, ресурс вище. Проточні фільтри можуть встановлюватися для кухонного миття і підключатися до крана, або вбудовуватися під мийкою, у відділенні для сміттєвого відра. Зазвичай у фільтрах "настільних" обмежуються одним картриджем, щоб не займати багато місця. Виглядає це так.
'Яку



У вбудованих фільтрах може бути два-три картриджа. Знову ж таки, вся суть криється в тому, які картриджі використовувати у фільтрі. Зовні всі картриджі виглядають однаково, але якість очищення принципово відрізняється в залежності від того, який використовується фільтруючий матеріал. Ресурс гарного комплекту картриджів може досягати 2000-3000 літрів, а вартість -400-500 грн., таким чином вартість літра води знижується до 13 копійок. Важливо купувати саме готові, правильно підібрані комплекти картриджів, інакше важко розібратися в якості і особливості окремих картриджів, доступних у продажу.

Виберіть яку воду вам пити.

Розповідь про змінні картриджі та комплекти картриджів Екософт для очищення української водопровідної води. Якість очищення води будь-яким фільтром в першу чергу залежить від використовуваного картриджа.
Змінні картриджі Екософт розроблені для стандартних 10-дюймових побутових фільтрів, також вони сумісні з іншими 10-дюймовими корпусами.
Елементи Екософт мають унікальну комбінацію фільтруючих матеріалів, розрахованих на видалення характерних для української води забруднень. У своєму класі їм немає аналогів по якості і вартості очищення в перерахунку на один літр очищеної води.
При цьому кожен картридж має свої особливості та переваги. Вибір за Вами!
'Яку


Картридж "Джерельна вода" (КСП)
Картридж "Джерельна вода" буде радувати Вас ідеальною водою джерельного якості, він видалить не лише солі тимчасової жорсткості, хлор і хлорорганічні речовини, важкі метали і радіонукліди, але й органічні речовини природного походження, з'єднання заліза й алюмінію, скоректує кольоровість, каламутність, смак і запах очищеної води.
НОВИЙ збільшений ресурс картриджа "Джерельна вода" - 1000 літрів, він прослужить сім'ї з 4 чоловік до півроку.
Картридж «Джерельна вода» поверне Вам безцінний дар природи - джерельну воду прямо з крана.
Підходить до фільтрів НАША ВОДА-1

КОМПЛЕКТ КАРТРИДЖІВ ДЛЯ ФІЛЬТРА під мийку НАША ВОДА - 2 (ТВІН)

'Яку


Комплект змінних картриджів призначений для фільтра "Джерельна вода" - 2 (ТВІН)
ДВІ СТАДІЇ ОЧИЩЕННЯ:
Перша стадія - пом'якшення і зниження мінералізації.
Друга стадія - видалення заліза, органіки, корекція смаку, кольору і запаху.
Збільшений ресурс.
Підходить до корпусів інших виробників стандартного типорозміру.
Ресурс комплекту картриджів - 2000 літрів.
Підходить до фільтру НАША ВОДА-2.

КОМПЛЕКТ КАРТРИДЖІВ ДЛЯ ФІЛЬТРА під мийку НАША ВОДА - 3 (ТРІО).
'Яку


Комплект змінних картриджів призначений для фільтра "Джерельна вода" - 3 (ТРІО).
ТРИ СТАДІЇ ОЧИЩЕННЯ:
Перша стадія - пом'якшення і зниження мінералізації.
Друга стадія - видалення заліза, органіки, корекція смаку, кольору і запаху.
Третя стадія - видалення хлорорганічних з'єднань і механічних частинок мікрон 1-10.
Ресурс комплекту картриджів - 3000 літрів.
Підходить до корпусів інших виробників стандартного типорозміру.
Підходить до фільтру НАША ВОДА-3.

Комплект змінних КАРТРИДЖІВ Екософт ДЛЯ ФІЛЬТРА МО 5-50
'Яку

Комплект змінних картриджів призначений для фільтра зворотного осмосу НАША ВОДА АБСОЛЮТНИЙ
ТРИ СТАДІЇ ОЧИЩЕННЯ:
Перша стадія - поліпропіленовий картридж для механічного очищення 5 мкм.
Друга стадія - вугільний гранульований картридж для видалення хлору.
Третя стадія - вугільний брикетовані картридж що видаляє хлор і механічні домішки.
Середня тривалість роботи одного комплекту картриджів при споживанні до трьох літрів води на людину на день - 6 місяців.
Термін служби картриджів від початку експлуатації - не більше 12 місяців незалежно від об'єму очищеної води.
Підходить до фільтру МО 5-50.


КОМПЛЕКТ МЕМБРАНА + ПОСТКАРБОН ДЛЯ ФІЛЬТРА МО 5-50.

'Яку

Комплект мембрана + посткарбон призначений для фільтра зворотного осмосу НАША ВОДА АБСОЛЮТНИЙ.
Комплект складається з елементів, які забезпечують четвертий і п'ятий рівні очищення води в системах зворотного осмосу.
Підходить до зворотньоосмосної системи стандартного типорозміру інших виробників.
Мембранний елемент FILMTEC TW30-1812-50 ( "Доу", США)
4 ступіні очищення - центральний елемент системи Абсолют, який затримує до 99,8% всіх домішок, які є у воді, включаючи бактерії і віруси.
Посткарбон АПК-10 .
5 ступінь очищення - спеціальний картридж з висококласного активованого вугілля з шкаралупи кокосового горіха, що корегує смак і запах очищеної води, надаючи їй вишуканий трохи солодкуватий присмак.
Середня тривалість роботи комплекту при споживанні до трьох літрів води на людину на день - 12-18 місяців.
Підходить до фільтру МО 5-50.

Картридж "ЧИСТА ВОДА" (КУДХ).

'Яку

Одним з серйозних факторів, що впливають на стан водопровідної води в нашій країні, є використання процесу хлорування для її знезараження, що призводить до появи у воді дуже небезпечних для здоров'я людини хлорорганічних з'єднань.
Картридж "Чиста вода" ефективно видаляє з води активний хлор і всі його похідні. Він ефективно коригує кольоровість, каламутність, смак і запах води, зберігаючи при цьому всі корисні речовини і роблячи її бактеріологічно стабільною.
Ресурс картриджа - до 3500 літрів, сім'ї з 4 чоловік такий картридж ефективно прослужить протягом одного року.
Використання цього картриджа дозволяє отримати безпечну воду, без запаху і присмаку хлору.
Підходить до фільтру НАША ВОДА-1.

Картридж "МЯГКАЯ ВОДА" (КУМ).
'Яку

Для української води характерна висока жорсткість, обумовлена наявністю в ній розчинених солей кальцію і магнію, які називаються також солями жорсткості. Використання жорсткої питної води призводить до утворення осаду та нальоту, появу накипу на посуді і нагрівальних приладах, плівки на чаї і каві, погіршенню смаку приготовленої їжі. Висока жорсткість погіршує якість води, надаючи негативний вплив на органи травлення. Для того, щоб отримувати справжнє задоволення від смаку їжі та напоїв, жорстку воду треба зм'якшувати.

Картридж "М'яка вода" видаляє з води солі жорсткості, зберігаючи необхідні для організму людини мінеральні компоненти. Він також видаляє хлор і хлорорганічні речовини, сполуки заліза, алюмінію, важких металів і радіонуклідів, коректує смак і запах води, її каламутність і кольоровість.
Ресурс картриджа - до 1100 літрів, і він вірно прослужить Вам до 8-ми місяців.

Якщо Вам неприємні плівка на Вашій каві або чаю, відкладення і накип на стінках кухонного посуду - Вам необхідний саме такий картридж.
Підходить до фільтру НАША ВОДА-1.

Окремо стоять фільтри зворотного осмосу. Популярність цих фільтрів зростає з кожним роком, хоча і супротивників у них чимало. Справа в тому, що в основі цього фільтра лежить технологія зворотного осмосу - метод відділення домішок, розчинених у воді на мембрані, пропускає тільки молекули води, і затримує розчинені в ній домішки. В результаті, отримана вода на 99,8% очищена від усіх домішок, майже як дистильована. Я, наприклад, вважаю, що це добре, бо фільтр захищає споживача від несподіванок, пов'язаних з попаданням токсичних стоків у водопровід, хоча не всі готові пити воду без мінеральних солей. Наука ж каже, що мінеральні компоненти, необхідні для живлення ми отримуємо з їжі, а не з води. Загалом, я - за. Тим більше, що 90% води в пляшках проводиться із застосуванням методу зворотного осмосу.

Яку воду п'ють Житомиряни?


У фільтрі зворотного осмосу зазвичай картриджів 5-6. Міняти перших 3 повинні щоквартально, мембрану і картриджі коригування смаку - щорічно. Вартість такого міні-заводу близько 2000 грн., а заміна картриджів вам обійдеться в 750 грн / рік. За ці гроші ви легко можете отримати 6500 літрів води за ціною 22 коп. / літр.

Зрозуміло, що вода, відфільтрована у вас вдома, дешевше, ніж покупна в пляшках. Більше того, ви самі контролюєте її якість, вчасно змінюючи картриджі. Вам просто, нема чого більше тягати важезні пляшки на п'ятий поверх без ліфта. Тільки який же фільтр підійде саме вам? Вирішуйте самі, але я зазвичай раджу так:
якщо ви не обтяжені сім'єю, живете на орендованій квартирі - вам підійде глечик або настільний фільтр;
якщо у вас сім'я з 2-3 осіб, вибирайте двох або трьох стадійний вбудований фільтр "під мийку";
для великої родини, особливо з маленькими дітьми, звичайно ж потрібний фільтр зворотного осмосу, адже безпека дитини - понад усе.


Загалом, я розповіла досить для того, щоб стало зрозуміло, що фільтрувати значно краще, ніж пити воду з пляшок.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!