Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Що ми знаємо про фрукти? Відоме про маловідоме.
 
31-10-2010, 23:18  Відпочинок

Що ми знаємо про фрукти? Відоме про маловідоме.

 
Авокадо

'Що

З усіх фруктів саме цей найбільше містить білків, хоча в деяких каліфорнійських сортах більше 80 відсотків калорій доводиться на жири. Мають округлу або грушоподібну форму, розміром від курячого яйця до гігантів у кілька кілограмів. Різноманітні і по забарвленню: темно-зелені, малинові, жовті або майже чорні. М’яка внутрішня частина зрілого авокадо корисна і смачна. Вона багата на вітамін Е і містить багато калію, значну кількість вітаміну В6, а також вітамін С, рибофлавін і марганець. Один плід авокадо містить до 400 ккал. На відміну від більшості фруктів, дозрівання авокадо починається лише після того, як їх зірвали з дерева. Якщо ви купили незрілий плід, потримайте його кілька днів при кімнатній температурі.

Аннона луската

'Що

Відноситься до сімейства тропічних фруктів Annona. Плоди мають форму серця і лускату шкірку. Гарне джерело калію і вітаміну С.

Гранат

'Що

У фольклорі багатьох країн він - символ родючості. Якщо з'їдати зерна разом з кісточками - корисне джерело клітковини. Без кісточок - "голий" вітамін С.

Какі (японська хурма)

'Що

Національний фрукт Японії. Відомий також як "шаронфрут". Містить вітамін С. Гарне джерело бета-каротину і калію.

Кумкват (кінкан)

'Що

Це найменші в світі цитрусові. Батьківщина - Китай. На відміну від інших їх "родичів" у кумквата солодка їстівна шкірка. Вітамін С - у надлишку.

Лічжі китайський

'Що

Батьківщина цього фрукта - Китай. Має аромат солодкуватих парфумів, нагадує запах в'янучих квітів. Чудове джерело вітаміну С.

Лонган

'Що

Азіатський фрукт. Іноді зустрічається назва "око дракона". Тверда оболонка легко колеться. Ще одне джерело вітаміну С.

Манго

'Що

Плоди містять багато цукру: в плоді середнього розміру його близько 14 відсотків. Багатий бета-каротином і вітаміном С.

Мушмула японська (локва)

'Що

Називають також японської сливою. Соковита, ніжна м'яка внутрішня частина, зовні нагадує сливу чи черешню. За смаком схожа на яблуко і абрикос. Містить бета-каротин.

Папайя (диньне дерево)

'Що

Вирощують у багатьох країнах у тропіках. Плоди мають рожеву або золотисту м'яку внутрішню частину з насінням, яке зазвичай видаляють. Насіння має пряний смак і у висушеному вигляді можуть використовуватися як гостра приправа. Солодкі соковиті плоди виключно поживні. Як і інші оранжево-червоні фрукти, папайя - цінне джерело бета-каротину. Половина плоду середньої величини задовольняє добову потребу дорослої людини у вітаміні С, а також дає велику кількість кальцію і заліза. Ідеальна їжа для хворих, так як м'яку внутрішню частину легко жувати і ковтати. Сік папайї містить папаїн - фермент, схожий з пепсином, вироблюваним травною системою організму для розщеплення білків.

Пассифлора плодова

'Що

Це один з найбільш ароматних тропічних фруктів. Батьківщина - Бразилія. Відомий також під назвою "гранаділла", що означає "маленький гранат". Багатий вітаміном С.

Помело (сумо)

'Що

Предок грейпфрута. Батьківщина - Південно-східна Азія. Як і більшість цитрусових, чудове джерело вітаміну С.

Фізаліс суничний

'Що

Один з найкрасивіших фруктів з сімейства фізалісів (їх ще називають китайськими ліхтариками). Містить бета-каротин, вітамін С і калій.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!