Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Як врятуватися від комарів?
 
1-11-2010, 00:54  Відпочинок

Як врятуватися від комарів?

 
'Як

Протистояння з комарами будинку


Перш за все потрібно постаратися не пустити комарів у свій будинок. Для цього є лише один старий і перевірений спосіб - закрити всі відкриті вікна (і двері, якщо це, припустимо, дача) якимось легким, але щільним полотном. Зазвичай це марля або будь-яка сітка з дрібними отворами. Власникам старих віконних блоків потрібно для цього потрудиться самим, а ось в нових металопластикових така зручна річ, як москітна сітка, вже знаходиться в комплекті. Крім того, на підвіконня можна поставити ємності з настоями лаванди, гвоздики, анісу, цитрусових, евкаліпта, помідорів, цибулиння - комарі не переносять ці запахи.

Якщо вже комарі, незважаючи на вашу оборону, проникли в приміщення, їх можна нейтралізувати за допомогою фумігатора. Принцип дії цього приладу заснований на випарі речовини, що містить інсектицид, з поверхні пластинки або, в деяких моделях (наприклад, RAID), з рідини. Платівка фумігатора містить отруйну речовину нервово-паралітичної дії, в яку входять так звані піретроїди синтетичні аналоги природної речовини піретруму, компонента кавказької ромашки. Їх вміст у платівці не представляється критичним, та й самі фумігатори санкціоновані Міністерством охорони здоров'я, проте якщо виникає алергія, від їх використання краще відмовитися.

І спробувати боротися з комарами ультразвуком. На ринок вже давно вийшли компанії, що пропонують такі пристрої. І у них є достатньо важливі переваги:
'Як

• повна відсутність будь-яких токсинів і запахів;
• невеликі розміри;
• мінімальна маса (від 35 г);
• автономність (багато моделей працюють від батарейки, їх можна взяти з собою в ліс, на дачу, на рибалку, покласти в дитячу коляску при прогулянці з малюком);
• економічність в обслуговуванні (не вимагають витратних матеріалів, крім батарейок);
• ефективність (захищають площу в радіусі 1-3 м).


Правда, якщо в будинку є собаки, то вони можуть себе незатишно відчувати від цього ультразвуку.

Ще є так звані інсекто-кілери. Це невеликі пристрої, що працюють від мережі або на батарейках Принцип дії подібних пристроїв заснований на використанні ультрафіолетового випромінювання (у спеціальному діапазоні), яке приманює до себе комах. Підлітаючи до лампи, комахи потрапляють на металеві грати, що знаходиться під напругою і знищуються електричним розрядом. Загиблі комахи потрапляють на піддон інсекто-кілера, звідки їх дуже легко видаляти.


На відкритому повітрі

'Як

Поза закритих просторів з проблемою допомагають справлятися репеленти - засоби для відлякування кровосисних членистоногих: комарів, бліх, москітів, мошок, кліщів та ін. Випускаються у вигляді лосьйонів, кремів, мазей, олівців, паст, аерозолів. Найбільш ефективними репелентами є діетілтолуамід (ДЕТА), бензимін та ін. Ринок косметичних засобів, що містять репеленти, сьогодні надзвичайно великий. Досить назвати таких виробників, як SC Jonson, Bayer, Pliva, «Біогар», «Руян», «Калина», «Флавосінтез» та інших, чия продукція представлена на полицях українських магазинів. Всі вони випускають репеленти в різних формах: аерозолі, креми, гелі, олівці і т. д.

Безперечно, з препаратних форм, що містять репелент, більш безпечними для людини вважаються олівці і креми, а не аерозолі, лосьйони та емульсії. Але навіть їх не варто втирати в шкіру, як живильний крем, досить просто змастити її. Треба бути особливо уважними, якщо репелентом доведеться користуватися дітям. Російські токсикологи вважають, що для малюків до трьох років використання репеллентного засобу - табу! Також для дітей не підходять аерозолі - адже спиртовий розчин добре вбирається. Ще фахівці не рекомендують наносити репелент на обличчя - разом з потом препарат може потрапити в очі і рот. Взагалі, дітей найкраще захищати протимоскитними сітками або наносити засіб на одяг.


Є і народні засоби для захисту від комарів на відкритому повітрі:

'Як


1. Візьміть 5 г гвоздики на склянку води, прокип'ятіть 15 хвилин. 10 крапель відвару змішайте зі столовою ложкою будь-якого одеколону і протріть відкриті ділянки тіла. 2 години можна гуляти спокійно: комарі і мошки облітатимуть Вас стороною.

2. Якщо обробити відкриті ділянки тіла відваром полину, вам не страшний не один комар. Приготувати відвар просто: жменю рубаного коріння заливають півтора літрами води, доводять до кипіння і настоюють.

3. Якщо ви їдете на пікнік, закип'ятіть самовар на соснових або ялинових шишках або киньте у вогнище злегка просушену хвою ялівцю. Комарам не до вподоби цей дим.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!