Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Відпочинок в Туреччині подорожчає
 
5-11-2010, 00:17  Відпочинок

Відпочинок в Туреччині подорожчає

 
Відпочинок в Туреччині подорожчає

Готелі підвищують вартість системи All Inclusive через зростання цін на алкоголь. Зокрема, минулого тижня турецький уряд підвищив податок на літр міцного алкоголю з 25,1% до 30%.

Уряд пояснює підвищення податків необхідністю наповнити бюджет. Чиновники розраховують, що заходи принесуть додаткові надходження у розмірі $ 556,5 млн.

У зв'язку з цим представники турецької туристичної індустрії вже заявили що внаслідок підвищення податку на споживання алкоголю подорожчає вартість системи All Inclusive.

Так, голова Асоціації власників готелів Середземноморського узбережжя Туреччини Суруром Корабат сказав, що витрати на алкоголь - основні в структурі витрат готелю, і збільшення цін на випивку «ще більше ускладнить ведення бізнесу готелям, які працюють за системою all inclusive» - за експертними оцінками ціни на туры в Турцию збільшаться мінімум на 10%.

Відзначимо, за даними Міністерства культури і туризму Туреччини в докризові роки на частку українських туристів доводилося більше 3% туристичного потоку в Туреччину, а країна займала 8-9 місця в ТОП-10. Тепер України знаходиться на 12-й позиції. За підсумками першого півріччя 2010 року на частку України припадає лише 2,23% туристичного потоку.

А в 2010 році туристичний потік з нашої країни почав поступово відновлюватися. Так, за перші шість місяців 2010 року в Туреччину відвідало 257, 63 тис. українських туристів, що на 3,58% більше показника аналогічного періоду минулого року. 63% всіх туристів з нашої країни відпочивали в Анталії.

Додамо, за даними міністерства культури і туризму лідируючу позицію за кількістю туристів, що відвідали Туреччину, займає Німеччина. На її частку в першому півріччі 2010 року припало 14,55% загального туристичного потоку. На другому місці традиційно для літнього періоду перебуває Росія - 3,77%. Трійку лідерів замикає Великобританія - 8,68%.

У цілому, в період з січня по червень 2010 Туреччину відвідало 11571427 чоловік, що на 9,26% більше, ніж у минулому році. Перше місце за відвідуваністю займає Анталія, на частку якої припало близько 3,6 млн. чоловік. Далі слідує Стамбул, який відвідали близько 3,06 млн. чоловік.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!