Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Пляжний сезон пізньої осені: куди податися?
 
7-11-2010, 13:31  Відпочинок

Пляжний сезон пізньої осені: куди податися?

 
Пляжний сезон пізньої осені: куди податися?

Ледве закінчилася літня пора відпусток, а ваша душа знову вимагає пляжної сієсти? Це нічого, що за вікном холод і вогкість, адже на земній кулі є багато затишних місць, готових подарувати незабутній відпочинок наперекір холодної пори в наших широтах.

Найбільшою популярністю восени серед туристів користуються такі східні країни, як Єгипет, ОАЕ (Об'єднані Арабські Емірати) і Таїланд. Справа в тому, що коли в наших широтах панує літня суха і спекотна погода, у цих країнах вона ще більш жарка, що часто робить відпочинок некомфортним і обтяжливим. З приходом в Україні осені температура повітря в цих країнах знижується до позначки в 30 градусів і нижче, а море стає помірно теплим, а не температури щойно завареного чаю. Тому саме ці загадкові перлини сходу по праву вважаються улюбленим осіннім притулком європейських туристів.

Вибравши тури в одну з цих країн восени, а не влітку, ви, таким чином, ще й забезпечите себе від можливості отримати сонячний і тепловий удар під час знайомства з визначними пам'ятками. Адже так чи інакше кожному захочеться подивитися піраміди, загоріти на одному з місцевих пляжів, а коли температура навколишнього середовища дорівнює майже п'ятдесяти градусів, зробити це без шкоди для здоров'я буде важкувато ...

Країна «сплячих» фараонів

Єгипет давно і цілком заслужено визнаний одним із самих популярних туристичних центрів у світі. Ця древня країна, з довгою історією якою не порівняється жодна інша держава, здавна пробуджувала інтерес у туристів своєю яскравою контрастністю і східним шармом. Тут, як ніде, сучасність сплелася з духом минулих епох і арабськими традиціями. До речі, найчастіше єгиптяни говорять саме на арабською мовою, вірніше, на одному з її діалектів, особливо розвиненому на території Єгипту. Хоча у великих містах ви обов'язково почуєте англійська і французька мови, що, природно, полегшить ваше спілкування з місцевими жителями.

Температура повітря на курортах Єгипту в жовтні опускається до 26-28 градусів, море ще не охололо - приблизно 25 градусів, що особливо порадує малюків, готових день і ніч плескатися у воді. Згідно з безліччю відгуків, Єгипет особливо приємний саме при таких температурах, хоча вони дуже коливаються в один і той же час, в залежності від узбережжя.

Наприклад, на узбережжі Червоного моря (курорти Хургада, Сафага і Ель Гуна) найкраще їхати саме в жовтні-листопаді, в той час як Середземномор'ї (Олександрія і порт Саїд) залишається привітним з травня по вересень.

Яке б узбережжі ви не вибрали, зверніть увагу, що вітру в усьому Єгипті звична справа, але в березні там починається період піщаних бур, який триває майже все літо. Тому, вибравши Єгипет влітку, не забудьте крім панамки прихопити ще й хустку, якою, можливо, доведеться прикривати обличчя і особливо очі, якщо ви плануєте, наприклад, екскурсії до пірамід і Сфінксу.

У єгипетських готелів також є одна особливість, обумовлена ще й тим, що Єгипет - відомий курорт для спортсменів-екстремалів. Постійні вітри приваблюють сюди серферів з усього світу, а їм потрібні чисті пляжі без парасольок, тому, вибираючи готель в турфірмі, не забудьте згадати, на який відпочинок ви розраховуєте, якщо не хочете опинитися з дошкою для серфа на забитому барами, парасольками пляжі.

Ця дивовижна країна фараонів круглий рік готова запропонувати вам незабутній відпочинок і масу розваг - від відвідування знаменитого на весь світ Каїрського музею до поїздок на квадрациклах по пустелі.

Путівка до Єгипту у листопаді-грудні цього року з України вам обійдеться від 400 до 800 доларів залежно від рівня готелю (3, 4 або 5 зірок) і харчування.

Арабські Емірати - дорогоцінний камінь Аравії

ОАЕ - це країна-федерація, яка складається із семи окремих держав - еміратів. Цікаво те, що кожен з еміратів є монархією, управління якої передається у спадок.

Дивно, але це країна емігрантів - корінного населення тут всього відсотків двадцять, решта вісімдесят - приїжджі. Корінних жителів практично не побачити на вулицях - найчастіше вони сидять у величезних торгово-розважальних центрах, відвідують ресторани або роблять покупки.

Для туристів ця країна цікава, насамперед, своїми білими піщаними пляжами і, природно, шикарними готелями. Взагалі країна дуже багата, тому не дивно, що все частіше і частіше тут виростають висотні фешенебельні готелі.

Клімат тут дуже сухий і спекотний. Влітку температура повітря не рідко перевищує позначку в п'ятдесят градусів за Цельсієм. Саме тому туры в ОАЭ (Арабские Эмираты) теж краще купувати восени і взимку, коли стовпчик термометра опуститься до максимально комфортної температури в 30 градусів і нижче.

Незважаючи на те, що більшу частину країни займають пустелі, її за східним звичаєм гостинні жителі зуміли перетворити міста в справжні зелені оази екзотичних рослин. ОАЕ готові запропонувати вам найрізноманітніші види відпочинку - від безтурботного купання в морі і безлічі готельних басейнів до екстремального сходження в гори і серфінгу. Є також по всій території Еміратів безліч пам'ятників архітектури - середньовічні мечеті і форти.

Але не варто забувати, що східна гостинність для тих, хто їм зловживає, може різко перетворитися на неприємності. Наприклад, жінкам в громадських місцях краще носити більш-менш закритий одяг, інакше вам не уникнути докірливих поглядів сповідують іслам місцевих жителів.

Ще один неприємний сюрприз ви можете виявити, вийшовши на вулицю в нетверезому стані - за це в ОАЕ можуть і заарештувати, а то й депортувати з країни.

Але якщо в шести еміратах алкоголь для туристів хоча б продають, то в сьомому - Шарджі - його не знайти навіть на полицях готельних барів.

Бажаючим похлюпатися холодної осені в тридцятиградусну морської водичці поїздка до ОАЕ з перельотом обійдеться в суму від тисячі доларів на одну персону.

Таїланд - екзотика у всіх сенсах

Хочете трохи східної екзотики? Тоді вам обов'язково сподобається відпочивати на одному з чудових курортів Таїланду. В кінці вересня в цій країні починається справжній курортний бум, коли літня спека змінюється помірною температурою повітря в 27 градусів за Цельсієм, а море радує своєю відносною прохолодою в 25.

Цілі натовпи туристів спрямовуються на курорти Патайя і острів Пхукет з настанням в середніх широтах осені. Адже не дарма саме Таїланд вважається найпопулярнішою екзотичної країною серед туристів. Здавна чужинців залучали сюди не лише дикі піщані пляжі і бажання мирно колихатися в гамаку, підвішеному на пальмі, але і велика кількість нічного життя, різноманітна екскурсійна програма, можливість недорогого шопінгу і, звичайно ж, розвинена секс-індустрія країни.

У Таїланді знайде заняття до душі навіть найдосвідченіший мандрівник, а незліченні храми, присвячені Будді - верховному божеству практично всього населення країни, - забезпечать насичену екскурсійну програму. Обов'язково відвідайте Рожевий сад, якщо будете поблизу Бангкока, - це незабутньої краси тропічний сад, казковий аромат рослин з якого ви будете ще дуже довго згадувати. Побувавши в тайській селі, ви обов'язково станете свідком шоу слонів і танців місцевих красунь.

Особливої уваги вимагає тайська кухня, а, як відомо, вона одна з найбільш різноманітних в світі. «У воді риба, у полі - рис» - так ще багато століть тому описали своє багатство тайці. Але з тих часів на їхніх столах з'явилися ще свинина і яловичина, кокосове молоко і безліч різних спецій, які додають блюдам особливий кисло-солодкий і гострий смак.

Таїланд вже давно визнано країною транссексуалів, адже саме тут вони мають найбільшу свободу, і сюди часто приїжджають люди, що бажає зробити операцію зі зміни статі, так як саме в цій країні це стало вже звичною справою і коштує не так вже дорого в порівнянні з іншими країнами . Леді-бої - це транссексуали, які знайшли жіночий вигляд, і, вийшовши на вулицю, ви неодмінно зустрінете одного-двох таких тайців. Так що ця країна справді заслужила статус екзотичної у всіх напрямках.

Як бачите, навіть восени і взимку на туристичній карті світу обов'язково знайдеться тепле містечко для кожного з нас. Все залежить від смаків і розмірів гаманця, але кожна з цих країн здивує вас по-своєму.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!