Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Новий туристичний сезон - куди поїдуть українці?
 
13-02-2011, 16:37  Відпочинок

Новий туристичний сезон - куди поїдуть українці?

 
Новий туристичний сезон - куди поїдуть українці?

За всіма показниками помітно, що інтерес українців до подорожей помітно пожвавився. Про це незаперечно свідчать цифри, адже загальний внесок туристичної галузі в економіку України в 2010 році склав 80,8 млрд. грн., І це третій результат в Центральній і Східній Європі.

Кількість скоєних поїздок теж було на дуже високому рівні і ледь не досягла докризових показників. Фавориткою найпопулярніших напрямків українців у минулому році була, звичайно ж, вже улюблена Туреччина - у минулому році цю країну відвідали близько 196 тис. наших співгромадян, що майже на 6% перевищило показники попереднього року. З великим розмахом зустрічав наших туристів і жаркий Єгипет - там побувало 142 тис. чоловік, а приріст склав аж 31%! У всіх інших рейтингових фаворитах процентні співвідношення приросту ще більш вражаючі: ОАЕ - 31 тис. туристів (приріст - 79%), Греція - 23 тис. (приріст - 53%), одним із самих популярних місць для українців став екзотичний Таїланд, в якому побувало майже 10 тис. українців, що на 56% більше, ніж у 2009 році.

Рекордна кількість туристів у минулому році прийняла улюблена здравниця всієї Центральної і Східної Європи - Крим, адже протягом 2010 року там побувало на 800 тис. осіб більше, ніж у попередньому. Туроператори пояснюють такий підйом в основному пожвавився інтерес росіян, яких Крим привертає через порівняно невисокої ціни відпочинку - відпочити на українському півострові чи зняти квартиры посуточно vip класса в одессе можна відсотків на 20 дешевше, ніж на краснодарському узбережжі Чорного моря.

Серед можливих причин, через які українці стали більше подорожувати у 2010 році, експерти називають спрощення візового режиму з приймаючими країнами і здешевлення путівок. Так, наприклад, у Греції спостерігалася аналогічна ситуація: спростилася процедура оформлення документів, путівки подешевшали, у результаті цю країну відвідало в півтора рази більше українських туристів, ніж у 2009 році. Те ж саме відбулося і в напрямку Балканського півострова - скасування віз до Чорногорії і їх відміна на курортний сезон у Хорватію і Албанію зробили відпочинок тут дуже привабливою пропозицією. З великим натхненням туроператори сприйняли і скасування візового режиму з Ізраїлем, після чого негайно запропонували українському туристові кілька турів на Червоне море.

2011-й туристичний рік пройде з ще більшим успіхом для туроператорів і з ще більшою масою вражень від нових напрямків у туристів, впевнені представники туристичної сфери. Так, вже з 23 березня в Києві пройде 17-а Міжнародна виставка UITT 2011 «Україна - подорожі та туризм», участь у якій візьмуть представники туристичного бізнесу з більш ніж 50 країн світу.

Инна Ивершень, from-ua.com

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!