Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Куди можна і не можна їздити українським туристам
 
5-04-2011, 17:12  Відпочинок

Куди можна і не можна їздити українським туристам

 
Єгипет відкрили - закриють Таїланд?


Не встигли наші туроператори прийти в себе від «закриття» Єгипту, як біда трапилася з іншим популярним у українських туристів напрямком - Таїландом.


0



Про закриття


Туристи почали спішно відлітати з тайського острова Самуї, причина - найсильніші безперервні дощі, що буквально залили невеликий острів. Всього протягом 30-31 березня з Самуї евакуювали близько 2000 іноземних туристів.

Зараз літаки літають за фактичною погодою. Справа в тому, що на острові, як і раніше йдуть проливні дощі, пересування по Самуї ускладнено. Місцями немає електрики і гарячої води, однак життю і безпеці туристів ніщо не загрожує. Влада Таїланду прийняла рішення про переважне надання іноземним туристам місць на водному і повітряному транспорті для виїзду з острова, коли буде відновлено повноцінне повідомлення з материком.

На Самуї вже кілька днів тому припинені морські екскурсії, заборона на купання діє на всіх пляжах острова, попередження про небезпеку купання або морських прогулянок під час шторму встановлені в громадських місцях.

Продажі турів на острів припинені, в тому числі у зв'язку з падінням попиту до нуля. Туристи, що вже купили тури на Самуї, переорієнтуються на інші курорти Таїланду.

За словами виконавчого директора АТОР Майї Ломідзе, на Пхукеті - іншому популярному серед туристів острові - ситуація нормалізується, погода покращилася, повеней немає.

- Морські екскурсії поки скасовані через хвилювання на морі. Однак ніхто з туристів не має наміру залишати Пхукет достроково, - зазначила пані Ломідзе.

Про відкриття

Зате тепер українські туристи можуть їхати до Єгипту. Вже підготований документ, згідно з яким скасовано рекомендація утриматися від організації і продажу турів до Арабської Республіки Єгипет.

Протягом усього місяця багато туроператорів збирали заявки на поїздки в Єгипет, формуючи так звані «листи очікування». Це робилося для того, щоб, як тільки країна відкриється для туристів, можна було б оперативно ставити рейси.

Середня вартість тижневих турів до Хургади та Шарм-ель Шейх з розміщенням в трьох-четирьохзіркових готелях становить 500-700 доларів. За попередніми прогнозами, такі ціни збережуться до кінця квітня, у травні вартість відпочинку в Єгипті зросте орієнтовно на 20%.

За матеріалами: "Аргументи і Факти в Україні"

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!