Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Криза штовхає українців відпочивати без турфірм
 
10-05-2011, 23:43  Відпочинок

Криза штовхає українців відпочивати без турфірм

 
Традиційно в Україні більшість людей намагаються відпочити влітку. Тому з наближенням спекотного сезону українці починають активно планувати свою відпустку.

Криза штовхає українців відпочивати без турфірм



Літо, перш за все, асоціюється з сонцем, морем і цікавими подорожами. І, незважаючи на те, що сонця і моря вистачає і в Україні, наші співвітчизники останні кілька років все-таки вважають за краще закордонні подорожі.

Яким обіцяє бути туристичний сезон-2011? У яких напрямках повезуть поїзди, літаки, автобуси і автомобілі українських туристів? Скільки сьогодні готові витрачати на свою відпустку українці, з'ясовував finance.tochka.net.

Криза зменшила турбюджет

В останні роки великий вплив на туристичну сферу України мала фінансово-економічна криза. І, як відзначають експерти, говорити про її закінчення рано і зараз. Адже на тлі постійного зростання цін на паливо, енергоносії та продукти харчування доходи населення, від яких безпосередньо залежать "відпускні побажання", не ростуть.

"Якщо до кризи люди без жодних вагань платили за відпочинок $ 800-900, то зараз ті ж туристи хочуть відпочити десь за $ 500-600, і ті, хто відпочивали за строковими путівками за $ 300-400, зараз взагалі не відпочивають за кордоном" , - говорить директор турфірми "Фенікс" Лариса Пономаренко.

Турфірми втратили 10% туристів

Якщо до кризи люди без жодних вагань платили за відпочинок $ 800-900, то зараз ті ж туристи хочуть відпочити десь за $ 500-600, і ті, хто відпочивали за строковими путівками за $ 300-400, зараз взагалі не відпочивають за кордоном

Але, незважаючи на це, за даними Державної служби туризму і курортів, в 2010 році турпотік українців за кордон в порівнянні з попереднім роком збільшився на 12% і склав 17,2 млн. чоловік. Але зростання це відбулося переважно без "допомоги" туроператорів, а за рахунок приватних та службових візитів.

Частка ж організованих туристів, навпаки, зменшилася на відчутні 10%. І якщо в 2009 році таких відпочиваючих з України було майже 1,5 млн. чоловік, то в 2010-му в зарубіжних готелях і туристичних комплексах змогли провести свою відпустку тільки 1,3 млн. українців.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!