Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Головою Ради підприємців при Кабміні стане головний виробник контрафактної горілки?
 
30-03-2010, 12:56  Влада

Головою Ради підприємців при Кабміні стане головний виробник контрафактної горілки?

 

Головою Ради підприємців при Кабміні стане головний виробник контрафактної горілки?

'Головою


Кабінет Міністрів Миколи Азарова може призначити головою Ради підприємців при уряді Людмилу Русаліну - президента групи компаній "Петрус", до складу якої входить мережа лікеро-горілчаних заводів.

Про це повідомляє джерело в Кабінеті Міністрів.

«На цю посаду зараз активно просувають саме Русаліну» - сказав він. Джерело також відзначило, що, незважаючи на те, що на цю посаду планувався Дмитро Швець, який вже очолював Раду підприємців у 2004 році і показав себе ефективним менеджером, зараз найбільш ймовірно призначення Русаліної.

Одним з перших кроків після призначення Людмили Русаліної до Ради підприємців експерти називають скасування мінімальної роздрібної ціни на коньяк і горілку. В якості керівника «Петрус» Русаліна неодноразово виступала проти цього регуляторного механізму.

29 березня прес-служба холдингу «Петрус», яка виробляє горілку «Златогор», розіслала повідомлення про те, що Людмила Русаліна звернулася до президента Віктора Януковича, прем'єра Миколи Азарова та голови Держкомпідприємництва Михайла Бродського з вимогою ініціювати скасування діючих у країні мінімальних цін на горілку та інші алкогольні напої.

Мінімальні роздрібні ціни на міцні напої були знов введені в 2008 році за ініціативою п'яти найбільших виробників алкоголю, які таким чином прагнули захистити ринок від неякісної дешевої горілки.

Експерти зійшлися на думці про те, що впровадження мінімальної роздрібної ціни на горілку стало дійовим методом боротьби з тіньовим ринком міцного алкоголю. Голова ради директорів «Nemiroff Холдингу» Олександр Глусь заявив, що запровадження мінімальної ціни «зняло напруженість серед легальних виробників». За його словами, до введення цього заходу виробникам легалізуватися на ринку було невигідно і нецікаво. В результаті у легальних виробників в Україні залишалося два варіанти: йти з бізнесу або виходити на тіньовий ринок.
Тим часом, саме холдинг «Петрус» називають головним виробником контрафактної алкогольної продукції, що реалізується за тіньовими схемами. Це також пояснює прагнення Русаліної скасувати мінімальні роздрібні ціни.

Коментуючи можливе призначення Людмили Русаліної на посаду Голови Ради підприємців при Кабміні, експерти сходяться на думці про те, що прем'єр-міністр Микола Азаров, як професійний управлінець і борець за легальний ринок, навряд чи підтримав би її призначення, незважаючи на те, що, за чутками, про це клопотав Патріарх Російської православної церкви Кирило, який, швидше за все, був дезінформований і не став би просувати кандидатуру Русаліної, знаючи про її діяльність.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!