Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Держслужбовців Житомирщини чекає скорочення.
 
2-06-2010, 14:39  Влада

Держслужбовців Житомирщини чекає скорочення.

 
У Житомирській області можуть скоротити третину райдержадміністрацій.


Держслужбовців Житомирщини чекає скорочення.


У Житомирській області обговорюється проект Концепції Державної цільової програми реформування державного управління та державної служби на 2011-2015 роки, розроблений Головним управлінням державної служби України.

Про це повідомили в Управлінні державної служби Головдержслужби України в Житомирській області.

За словами начальника управління державної служби Головдержслужби України в Житомирській області Анатолія Войналовича, концепція передбачає реформування виконавчої влади та інституту державної служби протягом 5 наступних років.

Потреба в подібних зміни обумовлена низкою факторів. Так, наприклад, в даний час Україна знаходиться на 143 місці за індикатором державного управління Світового Банку, займає 146 місце за індексом сприйняття корупції серед 180 країн світу.

Крім того, великою є плинність кадрів на державній службі. У провідних країнах світу цей показник не повинен перевищувати 3%, а в Україні він сягає 10,5%.
Метою Програми є розробка такої системи виконавчої влади, яка б відповідала запитам українського суспільства та європейським стандартам. У першу чергу мова йде про відкритість влади, прозорість прийнятих рішень, надання якісних послуг.
Ресурси Програми концентруються на трьох цілях: реформування державної адміністрації та розвиток самоправно професійних асоціацій; побудова системи державної служби; впровадження електронного урядування в системі органів виконавчої влади.

Важливим є фінансовий факт: на програму реформування державного управління та державної служби Кабмін виділив 667 мільйонів гривень з державного бюджету.

Крім того, Україна отримає від Європи і Канади 126 млн. євро і 1 мільйон канадських доларів відповідно.
Серед очікуваних результатів - зменшення на 25% кількості центральних органів виконавчої влади, на 30% зменшення кількості районних державних адміністрацій, на 10% скорочення видатків на державне управління, щорічне зменшення на 1% плинності кадрів на державній службі.
Планується також, що 50% відсотків послуг будуть надаватися в режимі он-лайн.
За матеріалами Житомир info.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!