Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Могильов хоче "відбілити" репутацію "Кобри".
 
9-06-2010, 13:47  Влада

Могильов хоче "відбілити" репутацію "Кобри".

 


Могильов хоче "відбілити" репутацію "Кобри".




0

Глава МВС Анатолій Могильов вирішив не обмежуватися тільки кадровими пертурбаціями і запропонував відродити спецпідрозділ "Кобра", який було «з ганьбою» розігнано.

У період надзвичайно високої аварійності на дорогах, корумпованості автоінспекції і повсюдного кумівства, "Кобра" наводила жах на порушників правил дорожнього руху, незалежно від їхнього статусу. Співробітники ніколи довго не засиджувалися на одному місці, відправлялися з рейдами в регіони.

Задум був у тому, що приїхавши, наприклад, зі столиці до Закарпаття, інспектор не знає місцевих начальників і не визнає авторитетів. Тобто штрафує кожного, хто не дотримується правил дорожнього руху. І дійсно, якийсь час принцип працював, але пройшли роки, співробітники "Кобри" навчилися "дружити" з потрібними людьми на місцях. Їх, як і раніше побоювалися, а значить, задобрювали як могли.

Неабиякий скандал вибухнув після майже анекдотичного випадку. 16 лютого 2008 заступник начальника "Кобри" - Олексій Кожа не поділив дорогу з тодішнім спікером Верховної Ради Арсенієм Яценюком. За версією останнього, підполковник кілька разів підрізав його автомобіль, потім відкрив вікно і показав середній палець.

Арсеній Яценюк не пробачив начальнику особливої структури ДАІ зневажливого до себе ставлення й висловив обурення тодішньому президенту Ющенку. Був виданий наказ "про притягнення до дисциплінарної відповідальності деяких співробітників спецпідрозділу" Кобра ".

Але минуло 2,5 роки, і виявилося: спецструктура необхідна країні. В одному з інтерв'ю нинішній глава МВС Анатолій Могильов заявив, що вона зобов'язана існувати. "Якщо" Кобра "їде в іншу область, там в якійсь мірі стабілізується ситуація на дорогах, співробітники спец-підрозділу зупиняють і" крутих "порушників, яких місцеві побоюються," сказав міністр.

"Множити структурні підрозділи в корумпованому відомстві і розраховувати, що вони такими не будуть, щонайменше наївно", - упевнений міністр тіньового уряду Геннадій Москаль. - У нас вистачає "беркутів", "Соколов" та іншої "живності". І якщо б система працювала, нікому не приходило б в голову будувати туруси на колесах ".

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!