Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Україна: злочинність зростає, демократія зникає.
 
18-06-2010, 13:43  Влада

Україна: злочинність зростає, демократія зникає.

 

Україна: злочинність зростає, демократія зникає.


Україна: злочинність зростає, демократія зникає.



Колишні співробітники Міністерства внутрішніх справ презентували доповідь "100 днів нового керівництва МВС". Доповідь була представлена колишнім радником міністра внутрішніх справ з прав людини та тендерних питань Катериною Левченко, передає УНІАН.

"Важливе питання, яке ми піднімаємо кожен раз, - це відлучення громадськості від здійснення контролю над діяльністю правоохоронних органів України, відлучення громадськості від можливості здійснення моніторингу в цій сфері", - сказала Катерина Левченко.

За її словами, громадськість турбує механізм співпраці МВС з інститутами громадянського суспільства. Зокрема, це стосується змін до порядку продажу залізничних квитків, порушення прав громадян на мирні зібрання.

"Сьогодні дійсно під загрозою ті перші паростки співпраці, які напрацьовувалися з 2004 року і які розвивалися, незважаючи на перманентні зміни в керівництві МВС", - зазначила вона.

Катерина Левченко також повідомила, що заяви громадян відображають тенденцію зареєстрованих злочинів. За останні три місяці їх кількість зросла на 31,7% по Україні. Зокрема, в Дніпропетровській області цей показник збільшився на 63,2%, В Чернігівській - на 47,9%, Кіровоградської - на 44,1.

За словами Катерини Левченко, особливо турбує громадян зростання на 43,6% зареєстрованих тяжких видів злочинів загальної кримінальної спрямованості, у т.ч. в АР Крим - на 77,2%, Закарпаття - на 64,7%, Кіровоградської області - на 54,3%, Донецькій - на 51,7%.

Крім того вона звернула увагу, що після призначення нового міністра внутрішніх справ були замінені всі, крім одного, заступники, 90% керівників департаментів, переважна більшість керівників управлінь і відділів. Зокрема, з 27 начальників УМВС і ГУМВС в областях на службі були залишені лише троє. Без попередньої експертизи та відповідного планування почалися зміни в структурі МВС, зокрема, був створений департамент фінансової та економічної безпеки, "функції і завдання якого невідомі до цього часу", одночасно ліквідовано Управління моніторингу дотримання прав людини.

"Низка призначень нових керівників здійснено всупереч службової доцільності, без урахування вимог до належного рівня професіоналізму кандидатів, їх організаторських здібностей, знання оперативної обстановки та навичок оперативної роботи", - вважає Катерина Левченко.

Говорячи про ситуацію, що склалася з мирними зборами громадян, колишній помічник міністра внутрішніх справ з прав людини в Харківський області Юрій Чумак зазначив: "Громадяни можуть вплинути безпосередньо на владу лише під час виборів та референдумів. Потім зворотний зв'язок влада бачить, якщо влада хоче це бачити , у виступах громадян під час мирних зібрань. І наскільки цей зв'язок гарний, настільки можна судити про демократичність суспільства. На жаль, в нинішніх умовах говорити про те, що події, що відбуваються мають демократичний характер, у мене немає ніяких підстав. Можна говорити про те, що на вищих щаблях влади почалися певні тенденції, які свідчать про те, що влада не дуже взагалі-то бажає бачити мирні акції протесту поруч з собою ".


За матеріалами mignews.com.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!