Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Прокуратура Баранівського району порушила кримінальну справу за фактом виділення цінної землі
 
6-09-2010, 13:33  Влада

Прокуратура Баранівського району порушила кримінальну справу за фактом виділення цінної землі

 
На Житомирщині в селі Кам'яний Брід (Баранівський район), частина місцевих депутатів стверджують, що виділяли землю своїм односельцям, а решта раптом «забули» про це.

'Прокуратура



Голову Кам'янобрідської сільради Тетяну Яворенко підозрюють у тому, що з її відома до протоколу сесії сільради незаконно було внесено запис про виділення 6 гектарів землі 3 жителям села. Прокурор району порушив кримінальну справу за цим фактом.

А все через те, що тільки третина депутатів сільради стверджують, що питання про виділення землі на сесію виносилося дійсно, і по ньому було прийнято позитивне рішення. А десять з п'ятнадцяти Кам'янобрідських депутатів раптом «забули» про це. Так і виникла справа про фальсифікацію протоколів сесії.

Здавалося б, що таке 6 гектарів в масштабах навіть одного району? Проте землі цієї сільради, а точніше, надра, стоять мільйони - тут поклади граніту. У Кам'яному Броді 11 кар'єрів і 15 каменеобробних цехів. Це все - на 730 жителів. Нестандартно для села у глибинці. І за владу в ньому поборотися, звичайно, варто, - пише Віктор Конєв, газета «Вечерние Вести».

На думку Тетяни Павлівни, головна мета ініційованого опонентами переслідування - не допустити її до участі у виборчій кампанії на місцевих виборах.

- Голосували за виділення землі тоді одноголосно, - стверджує Наталія Войтенко. - Однак депутат сільради, директор одного приватного підприємства прагне захопити владу в селі. Він створив в органі, який повинен представляти громаду, більшість зі своїх родичів та підлеглих. І тепер ця «коаліція» дружно втратила пам'ять.

Зі свого боку підприємець стверджує, що злощасні 6 гектарів були вписані у рішення сесії незаконно.

Дуже хочеться сподіватися, що слідство розбереться в ситуації з виділенням землі. Проте за допомогою даної технології легко можна звинуватити у фальсифікаціях протоколів сесій голів і секретарів радий будь-якого рівня, викликавши напад амнезії у депутатів, особливо якщо є слухняна більшість.
За матеріалами «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!