Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Янукович звільнив генпрокурора Олександра Медведька і запропонував призначити нового
 
3-11-2010, 21:37  Влада

Янукович звільнив генпрокурора Олександра Медведька і запропонував призначити нового

 
Президент Віктор Янукович звільнив Олександра Медведька з посади генерального прокурора України і попросив Верховну Раду призначити новим генпрокурором Віктора Пшонку.

0



"У зв'язку із завершенням терміну повноважень Президент України Віктор Янукович звільнив Олександра Медведька з посади генерального прокурора України та вніс до Верховної Ради письмове подання про призначення на посаду генерального прокурора України Віктора Пшонки", - повідомило сьогодні офіційне інтернет-представництво Президента.

Указ Президента про звільнення Медведька датований 3 листопада. Пшонка на даний час є першим заступником генпрокурора.

Нагадаємо, раніше лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Олександр Єфремов спрогнозував, що питання про призначення генпрокурора буде розглядатися в парламенті 16-19 листопада.

Як відомо, на початку листопада у Медведька закінчується відведений Конституцією п'ятирічний термін перебування на посаді генерального прокурора. 3 листопада 2005 Верховна Рада України дала згоду на призначення Медведька генпрокурором. Згідно з Конституцією, Президент вносить до парламенту кандидатуру на посаду генерального прокурора, а Верховна Рада затверджує її.

9 вересня Олександр Медведько заявив, що розглядає можливість своєї перепризначення на посаду генпрокурора. Крім Пшонки, серед претендентів на цю посаду експерти називали заступника генпрокурора (Головне слідче управління ГПУ) Рената Кузьміна та заступника глави Адміністрації Президента, екс-генпрокурора Геннадія Васильєва. 26 жовтня Медведко відмовився коментувати свої шанси повторно посісти посаду генпрокурора. При цьому він акцентував увагу на тому, що він єдиний за роки незалежності Україна генеральний прокурор, який відпрацював на цій посаді повний термін.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!