Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Депутат Верховної Ради Василь Хара та Житомирський губернатор Сергій Рижук пообіцяли вирішити чорнобильські проблеми
 
20-04-2011, 22:45  Влада

Депутат Верховної Ради Василь Хара та Житомирський губернатор Сергій Рижук пообіцяли вирішити чорнобильські проблеми

 
20 квітня в Житомирі відбулося відкрите засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці.

Депутат Верховної Ради Василь Хара та Житомирський губернатор Сергій Рижук пообіцяли вирішити чорнобильські проблеми



Перед початком засідання голова Федерації профспілок України, член парламентської фракції Партії регіонів Василь Хара, Житомирський губернатор Сергій Рижук та голова Житомирської облради Йосип Запаловський провели брифінг для журналістів.

Напередодні річниці Чорнобильської трагедії (26 квітня - 25 років від дня катастрофи) Василь Хара нагадав, що Федерація профспілок, яка тоді називалася Укррадпроф, одна з перших відгукнулася на біду і активно брала участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Але до цих пір люди, які вийшли на лінію вогню, ходять і вимолюють для себе те, що було встановлено згідно із законом ще у 1986 році.

«Нинішня влада зробить певні висновки і потрібно зробити все, щоб в самий короткий час вирішити ці проблеми. Це люди, які своїми грудьми захистили всю країну, всю Європу, але який може бути сьогодні у них патріотизм? Тому тут не тільки соціальна проблема. Це ще і проблема виховання патріотизму. Сьогодні залишилося не так багато ліквідаторів, саме тих, які були там, близько 5 тисяч усього. Тому після цієї річниці почнеться напружена робота, щоб в самий короткий час вирішити ці болючі питання для чорнобильців », - сказав Василь Хара.

Губернатор Житомирської області Сергій Рижук розповів, що за останні два місяці в області провели п'ять великомасштабних заходів, які пов'язані з проблемами чорнобильців. Губернатор також зазначив, що напередодні річниці аварії на ЧАЕС влади області не будуть проводити жодних заходів.

«Ми підемо всі до могил загиблих, до вдів, до ветеранів-чорнобильцям, до інвалідів, по будинках, по квартирах. Так ми робимо вже другий рік. Ми проведемо траурні мітинги, будемо сумувати й паралельно налаштовуватися на те, щоб не сидіти, як 25 років сиділи в окопах і відбивалися від радіації. Треба наступати! І нарешті 300 тис. гектарів житомирської землі очистити від важких металів, радіонуклідів. За цей час у 10 районах і двох містах, які постраждали від Чорнобильської катастрофи, народилося 111 тис. людей. І ми хочемо зберегти їм здоров'я, щоб вони не захворіли через Чорнобиль. Ось це моє найперше і головне завдання », - сказав Рижук.

За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!