Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Прокурор Франтовський нагадав Житомирському губернатору Рижуку про закон
 
1-06-2011, 21:44  Влада

Прокурор Франтовський нагадав Житомирському губернатору Рижуку про закон

 
Прокурор Житомирської області Микола Франтовський вважає неприпустимим використання посадового становища для вирішення чиновниками всіх рангів своїх особистих інтересів і лобіювання інтересів бізнес-структур.

Прокурор Франтовський нагадав Житомирському губернатору Рижуку про закон



Про це Микола Франтовський заявив на колегії прокуратури Житомирської області.

Він повідомив, що на недавній колегії прокуратури України критиці піддалися області, де зафіксовані самозвахвати земель: лісів, сільгоспугідь, прибережних територій і висловив свою думку про рішення подібних питань в Житомирській області: "Я дуже жалкую, що вчора на колегії Житомирської обласної адміністрації губернатор ( Сергій Рижук) згадував ... що він комусь дав дозвіл по Брусилову (райцентр в Житомирській області). Я хочу повідомити всім і вся:. на території України діє Закон України. Ніхто не має право діяти всупереч закону. Прокурор не може пройти повз .. порушення Закону або повз злочин. Якщо він проходить повз, то він сам порушує закон, сам скоює злочин ... "

Микола Франтовський повідомив, що Генеральний прокурор йому особисто зробив зауваження за те, що в області є 200 гектарів самовільно захоплених земель, хоча тільки в Брусилівському районі є гектарів 600, про які Генпрокурор не знав.

Франтовський звернув увагу прокурорів районів на дотримання законності в земельному питанні:

"Є державні акти в осіб, які мають право користуватися цією землею.! Тільки той, у кого є держакт на землю або за рішенням суду (має право на землю). А там немає ні того, ні іншого. Є тільки рішення губернатора. Такого рішення в законі немає. Я ще буду говорити з Сергієм Миколайовичем: я не політик, у депутати не збираюся, агітувати не збираюся ні за кого ... У нас є вимога президента: незважаючи на посади, всі повинні дотримуватися закону ... грати на публіку, повірте мені, і я вмію і можу! - Сказав прокурор.

Я колись сказав чиновникам: "Ви знаєте, пройде якийсь час і ви будете просити мене, щоб я не писав мемуари. Якщо я розпишу, то вашим дітям і онукам буде соромно за вас, що ви одне робили, друге говорили, третє думали! , а по-четвертому надходили. Я покажу ваше лицемірство ... і ваші діти будуть соромитися, що були вашими дітьми ... "

Прокурор Житомирської області Франтовський закликав чиновників, захищати державні інтереси, а не видавати особисті за державні, починаючи їх вирішувати дуже активно.

- Люди оцінять нас усіх, такого не буде, що хтось залишиться без оцінки, а закон повинен бути один для всіх - і крапка - заявив Франтовський.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!