Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Прокурор Житомирської області хоче змусити працювати 80 контролюючих органів
 
4-06-2011, 21:58  Влада

Прокурор Житомирської області хоче змусити працювати 80 контролюючих органів

 
Прокурор Житомирської області Микола Франтовський дав вказівку підлеглим змусити працювати контролюючі структури (їх майже 80) у Житомирській області.

Прокурор Житомирської області хоче змусити працювати 80 контролюючих органів



Про це Франтовський сказав на колегії прокуратури Житомирської області 1 червня:

«Сьогодні прокурори міст і районів повинні переорієнтувати свою діяльність відповідно до наказу Генерального прокурора на роботу контролюючих органів. Слід перевіряти тільки їх, змушувати контролюючі органи, щоб вони працювали, щоб вони реально контролювали. І коли вони будуть це робити, тоді менше роботи буде і для нас. Ми просто тим колективом, який у нас є (за словами Франтовського, в деяких райпрокуратурах працює за 5 прокурорів), не в змозі охопити всі питання. Для чого держава витрачає кошти на утримання контролюючих органів? Вони склали акти на 12 мільйонів, а відшкодували лише 1 мільйон. Ось вам результативність. А подивитися, яку зарплату всі ці управління отримали за рік, ми побачимо, що більше мільйона. Також і по іншим структурам ».

Франтовський звернувся до прокурорів: «Якщо ви будете все тягнути на собі, ви не витягнете. Більш вимогливо ставитеся до роботи контролюючих органів, змушуйте їх працювати ».

Звертаючись до керівників державної екологічної інспекції в Житомирській області, прокурор області сказав: «Я розумію, що показники вашої роботи залежать від того, на які суми ви будете встановлювати ті чи інші порушення. Але ці суми, які нараховані, повинні відповідати дійсності і повинні відповідати методиці (розрахунків). Не потрібно «наганяти» страшні цифри у розмірі мільйонів збитку, а потім, коли стосується виконання, стягнути неможливо, тому що ці мільйони «надуті». Ви робіть реальну роботу, не женіться за штучними показниками своєї роботи ».

За інформацією прокуратури Житомирської області, протягом 2010-2011 років у результаті порушення вимог природоохоронного законодавства завдано збитків у сумі близько 12 мільйонів гривень, з яких відшкодовано лише 781 тисячу. Органами контролю прийнято понад 100 рішень про тимчасову заборону діяльності суб'єктів господарювання з метою припинення негативного впливу на навколишнє середовище.

Причому, не всі підприємства, щодо яких винесені рішення, припинили роботу: заходи впливу не вплинули в достатній мірі на загальні стан дотримання законності в цій сфері діяльності.



За матеріалами Житомир.info
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!