Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Мер Житомира намагається «тиснути» на депутатів міськради або чому під час сесії за спиною президії стояли камери?
 
19-07-2011, 23:55  Влада

Мер Житомира намагається «тиснути» на депутатів міськради або чому під час сесії за спиною президії стояли камери?

 
Вперше за кілька останніх років під час сесії Житомирської міської ради, яка відбулася 14 липня, у президії за спиною у секретаря міськради і мера стояли то одна, а то відразу дві камери.
Оскільки електронне фіксування результатів голосування в залі Житомирської міськради технічно не передбачено (проводиться голосування піднятими руками), багато депутатів камери помітили і резонно припустили, що відео знімається з метою зафіксувати голосування: хто «за», а хто «проти».

Мер Житомира намагається «тиснути» на депутатів міськради або чому під час сесії за спиною президії стояли камери?



Слід зазначити, що остання сесія Житомирської міськради відрізнялася незвичайною тривалістю (з 10 ранку і майже до 9 вечора), протягом усього цього часу камери стояли в робочому стані.

Ситуацію прокоментував депутат Житомирської міськради Ігор Гундич (фракція «Рідне місто»):

- У депутатів маса обурення: всі бачили відеокамери. Одна знімала праве крило сесійної зали, друга - ліве. Ніхто, правда, не зважився відкрито запитати у мера, з якої причини зйомка, але багато хто з депутатів вважає це неповагою до депутатського корпусу. Це просто неповага до депутатів. Чия команда була поставити камери, і для кого, або для звіту кому призначається відео, я не знаю, але за минулу каденцію (2006-2010 рік) таких кричущих випадків не було.

Однозначно, що ніхто з депутатів не дозволить такого ставлення до себе на наступній сесії. Також я вважаю тиском на депутатський корпус та проведення поіменного голосування. Воно проходило з ініціативи мера, коли в результаті простого голосування питання не проходило, тобто не знаходило підтримки необхідної кількості депутатів. Тоді мер ставив питання (за підтримки більшості від присутніх) на поіменне голосування. Хочу підкреслити, що депутати Житомирської міськради - люди самодостатні й відповідальні, і не змінювали своє рішення тільки тому, що мер хоче знати думку депутатів поіменно. Варто сказати, що на минулій 14 липня сесії міськради поіменне голосування проводилося по 5 питаннях: про заборону продажу алкоголю та слабоалкогольних напоїв з 22 до 8 ранку, по 3 протестах прокурора, і з питання про долю земельної ділянки на Корольова, 39 (територія Ботанічного саду ), який хочуть виставити на аукціон. За всю минулу каденцію не було такої кількості поіменних голосувань на сесії. Незважаючи на поіменне голосування, жодне з перерахованих питань так і не було прийняте.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!