Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Володимир Дебой про земельні аукціони, хабарі та будівництві «Епіцентру» в Житомирі
 
3-08-2011, 16:36  Влада

Володимир Дебой про земельні аукціони, хабарі та будівництві «Епіцентру» в Житомирі

 
Мер Житомира Володимир Дебой підтвердив, що підготовка до аукціону з продажу 5,4 га землі на вулиці Корольова, 39 ведеться, в тому числі, і в інтересах компанії, яка має намір розмістити в Житомирі будівельний гіпермаркет «Епіцентр».

Володимир Дебой про земельні аукціони, хабарі та будівництві «Епіцентру» в Житомирі



Про це на прес-конференції сказав журналістам мер Житомира Володимир Дебой.

Він заявив, що ніхто не робить з цього таємниці.

У Житомирі є 17 ділянок землі, які з 2005 року виставлені для продажу на аукціоні відповідно до рішення сесій міськради.

«Ніхто їх не купує, депутати були здивовані, коли дізналися, що є такі земельні ділянки. Сьогодні знайти інвестора - це величезна проблема. У 2005-2008 році земля була хорошим товаром, за якою ходили, просили, але відкрито не хотіли купувати навіть в той час. Кажуть, що і хабарі носили, але купувати не хотіли. Хотіли приватизувати, викуповувати, використовувати інші форми прихованого викупу. Сьогодні набрали і в оренду, в тому числі, і не знають, чим платити і що з землею робити. І знайти інвестора не можуть », - заявив Дебой журналістам.

Дебой озвучив терміни оренди вже виділених ділянок в Житомирі, які становлять від 25 до 49 років.

Конкретно про будівництво гіпермаркету градоначальник повідомив наступне:

«Висловив абсолютно реальне бажання про будівництво « Епіцентр », тому що він будує по всій Україні, у тому числі і Луцьку, Вінниці, - у нього 28 магазинів. Висловили бажання, а можливо це наша ініціатива була, щоб залучити інвестора, оскільки «Епіцентр» цікавлять міста-мільйонники. Ми показали, і в якійсь мірі переконали інвестора, що варто зацікавитися містом Житомиром. Їх логісти провели дослідження, чому саме на цій ділянці (можливе будівництво )..», - сказав Дебой.

Дебой розповів, що після звернення у відповідні інстанції Агроуніверситет отримав згоду на передачу землі в міську власність, а місто - на використання його в комерційних цілях.

Дебой заявив, що використання ділянки в 5,4 га буде абсолютно чесним.

Увечері 2 серпня Володимир Михайлович повторив інформацію, озвучену на прес-конференції в ефірі Житомирського обласного телебачення в передачі «Житомир: сьогодні і завтра».
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!