Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Виконком міста Житомира може переїхати в будівлю колишнього Обкому партії
 
23-08-2011, 18:05  Влада

Виконком міста Житомира може переїхати в будівлю колишнього Обкому партії

 
Мер Житомира Володимир Дебой планує "виселити" суддів з Будинку Правосуддя, а саму будівлю - повернути у власність міста.

Виконком міста Житомира може переїхати в будівлю колишнього Обкому партії



Для вирішення цього питання мер збирається звернутися навіть до прем'єр-міністра та президента України. Благо візит Азарова відбудеться вже післязавтра - 25 серпня. А незабаром, як очікується, в Житомир приїде і Віктор Янукович, - пише Діана Мінаєва.

- У першу чергу ми хочемо звернутися до Кабінету Міністрів, щоб будівлю Будинку Правосуддя повернути в комунальну власність міста, - розповів Володимир Дебой журналістам.

Дебой вважає колишній ОБКОМ партії святим для Житомира місцем.

- Напевно, в той період, коли відбувався розпад СРСР, не знайшлося іншої структури, яка б помістилася чи перебувала там. Тому розмістили суди. Разом з тим, це наше історичне місце, це місце святе до певної міри. І там повинна бути державна установа, установа органу місцевої ради. - Упевнений Дебой.

На думку мера Житомира, така будівля не пристосована для житомирського суду.

- Таке красива будівля, а сьогодні там, по суті, відбуваються судові процеси над злочинцями. Дуже красива будівля, вона сьогодні не відповідає рівню, статусу, архітектурному ансамблю, та й, думаю, для самих судів вона не дуже зручна. Тому що вона не пристосована для суду, а тільки адаптована для його роботи. Я думаю, що ми зможемо і обов'язково запропонуємо інше приміщення. Наприклад, як один з варіантів, приміщення одного з районних виконкомів. Таке приміщення було б і більш зручним, і ефективним. - Каже мер.

Хто буде «жити» в нинішній будівлі мерії, поки не відомо. Але Володимир Дебой переконаний, що пустувати воно точно не буде.


ДОВІДКА: Будівля Обкому партії. У 1957 році першим після Другої світової війни новим будинком на площі Леніна (нині Соборна) став будинок обкому та міськкому Комуністичної партії України (нині - Будинок правосуддя).

Побудовано його в псевдокласичним стилі за проектом архітекторів Д. Богуславського, В. Гіренко і С. Грінберга. Бічні фасади будівлі виходять на вулиці Рильського (ліворуч) і Кафедральну (праворуч).

У 1964 році на площі перед фасадом будинку споруджено пам'ятник Леніну. Скульптори М. Вронський і А. Олійник, архітектор Ф. Грінченко.
Фото Ю.Сушицький
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!