Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Депутат Житомирської міськради Голішевський про доходи комунальних підприємств і вигоду від депутатства
 
29-11-2011, 23:13  Влада

Депутат Житомирської міськради Голішевський про доходи комунальних підприємств і вигоду від депутатства

 
Керівник публічного акціонерного товариства (ПАТ) «Фірма «Рада», депутат Житомирської міськради від Партії регіонів Сергій Голішевський в інтерв'ю газеті «Місто» розповів про роботу депутатського корпусу міськради.


'Депутат



Відповідаючи на питання про ефективність співпраці депутатів з виконавчими структурами влади, Голішевський зауважив, що хотілося б більшого взаєморозуміння, але прогрес вже є.

«Останнім часом намітився прогрес. Перш за все, у співпраці депутатів з мером Володимиром Михайловичем Дебоєм. Ці зміни радують і вселяють оптимізм, оскільки позначаються конкретними результатами роботи, скажімо, у підсумках 9-ти місяців поточного року.

Думаю, що давно пора навести порядок щодо комунальних підприємств. Їх у нас аж 64! Це - тільки діючих. Мені, наприклад, незрозуміло, чому керівники КП розпоряджаються чистими доходами на свій розсуд, тоді як ці підприємства фінансуються з міського бюджету і в цьому фінансуванні передбачений прибуток? Я думаю, що всі доходи КП повинні надходити до міського бюджету, і міська рада має сам вирішувати, кому і скільки їх розподіляти. Цю пропозицію я подаю вже близько двох десятків років, але жодна попередня влада до нього не прислухалася. Наша постійна комісія з питань економіки, транспорту, зв'язку, підприємництва та торгівлі представить її на наступну сесію, і я сподіваюся на підтримку депутатів », - сказав Сергій Голішевський в інтерв'ю газеті «Місто».

Відповідаючи на запитання «Яку вигоду може дати мандат депутата міської ради?», Голішевський запевняє, що вигоди ніякої немає.

«Ніякої (вигоди). Хоча депутат міської ради працює, на жаль, на громадських засадах, і для виконання депутатських обов'язків йому потрібно багато часу. Особисто я за 20 років депутатства не заробив в міській раді і тисячі гривень. Все навпаки. У 1989 році міська влада передала у підпорядкування нашої фірмі (тоді - кооператив «Рада») міський полігон по захороненню твердих побутових відходів. Ми облаштували його так зразково, що тодішнє Міністерство комунального господарства на його базі провело республіканський семінар і рекомендувало всім обласним центрам переймати досвід Житомира.

Ми перші в Україні придбали сучасні сміттєвози німецького виробництва, які, однак, змушені були продати для сплати ... податків. За час нашої роботи на полігоні місто заборгувало нам майже в 200 тис. доларів США належних платежів.

Єдине, що наша фірма придбала у міста, - це земельна ділянка під «Староміській ринок». Але зробила це за найвищими розцінками, щоб запобігти будь-яких підозр і докорів », - розповів Сергій Голішевський.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!