Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Що сказав Микола Савенко і чого не зрозумів мер Житомира Володимир Дебой
 
14-12-2011, 23:24  Влада

Що сказав Микола Савенко і чого не зрозумів мер Житомира Володимир Дебой

 
Не так давно Житомир дізнався про те, що на сесії міськради, де перед депутатами звітував мер міста, виступили з його оцінкою і деякі депутати.

Що сказав Микола Савенко і чого не зрозумів мер Житомира Володимир Дебой



Причому виступ одного з них було виставлено в Інтернеті, хоча місцеве ТБ чомусь про це промовчало. Це виступ Миколи Савенко. Не знаю, як виступав Дебой і про що він на цей раз говорив, але Савенко сказав у справі - якраз ті комунальні підприємства, про які він говорив з трибуни сесії, сьогодні стоять на межі свого існування.

Це нам здається, що вода в кранах завжди була, є і буде, ми звикли, що трамваї і тролейбуси справно ходять по вулицях міста, що хтось прибирає сміття. Проте цього може і не бути. Те, що говорив Савенко, кажуть щодня люди. Наприклад, водії та кондуктори в тролейбусах зізнаються, що з літа отримують 300 грн. авансу в якості оплати за працю. А де беруться борги водоканалу, якщо ми, житомиряни, нормально платимо за воду. Невже знову норми і тарифи будуть підвищувати?

Тепер щодо того, що критика мера сприймається ним як піар. Депутат має право виступати, а тим більше, якщо він знає, про що говорить і говорить про це впевнено (це добре видно на сайті), то при чому тут піар? До того ж до цього слова у нас якесь дивне ставлення і, напевно, невірне тлумачення. Адже піар - це вміння розташувати до себе людей, інформуючи їх про свою роботу чи наміри. Майже як реклама. Так що Савенко, коли говорив про ТТУ або водоканалі і про те, що вони мають проблеми, які ніякими успіхами не замінити, мав рацію на 100%.

Про успіхи в Житомирі говорити рано. Потрібно хоча б подивитися, як живуть інші міста. Наприклад, Вінниця. Трамваї там ходять дуже добре і зарплату людям за це платять справно. Це точно. А борги водоканалу перед енергетиками в таких розмірах (23 млн.грн.) невідомо чому накопичилися. Ось і весь піар.

Дебою якраз про це треба розповідати, а не говорити про доблесного знесення паркану на Михайлівській. Тим більше, що весь Житомир пересуджує про його автомобілі за 500 або 600 тисяч. Хіба це неправда? Або дивна новина про те, що депутатів і чиновників будуть безкоштовно ховати. На всю Україну прославився Житомир, що не так? І де тут піар?

Дебою треба працювати і працювати, а не ображатися на критичні зауваження. І поменше красуватися по телевізору при відкритті будиночка для моржів або на льоду катка. Він напевно не здогадується, що на каток дитині треба видати 20 гривень з сімейного бюджету. Це, по-моєму, забагато і де ж тут заслуга влади? Незрозуміло взагалі. Хай би краще піклувався про те, як ремонтувалися в цьому році дороги в Житомирі, причому не ті, які готувалися за програмою до Євро, а ті, що в місті, наприклад в Вацьківському провулку, зовсім недалеко від "Глобал".

Замість того, щоб ображатися на депутатів, які говорять про складнощі в міському господарстві, мер міста взяв би й побував в середовищі народу. Наприклад, в лазні, куди люди ходять або ще краще - в тролейбусі, де товчуться люди. А хіба добре працюють підлеглі мера, якщо в місті зараз знову море стихійних звалищ. До суботників перед Великоднем ще далеко, а сніг, який завжди ховає зимове сміття, як на зло не падає. Потрібен передноворічний суботник. А він каже, "піар". І ображається на критику, якої поки що мало.

Дебоя вже треба питати, адже рік на своїй посаді він працює, а толку не видно. Нам що радіти, що він підлогу в міськвиконкомі виклав з каменю? Або скинутися по гривні на новий автомобіль, щоб не підставляти міра під гнів Азарова. Упевнений, що Дебоя треба критикувати навіть кожен день, поки він не навчиться керувати містом. Або їхати до того ж Януковича і говорити, що наша міська влада працювати не навчилася. Тільки ображається на людей і вважає всіх навколо своїми опозиціонерами. Не розуміючи того, що головними винуватцями всіх наших складнощів якраз і є влада, яка начебто і намагається взяти все під свій "патронат", але нічого з цього не виходить.
Zelencov Valeriy Ignatyevich, Репортер Житомир.info
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!