Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Рижук визнав, що в Житомирській області крадуть багато, а для правоохоронців головне - «прокукурікати»
 
28-03-2012, 22:53  Влада

Рижук визнав, що в Житомирській області крадуть багато, а для правоохоронців головне - «прокукурікати»

 
Житомирський губернатор Сергій Рижук в інтерв'ю газеті «День» розповів про боротьбу з корупцією в області.

'Рижук



- Те, що ця зараза існує і поки ми її не подолали, - це правда. Але тут також є питання, які відразу не вирішити. Я був на засіданні уряду, де порушувалося це питання, чув виступ Президента, зрозумів його інтонації. Мова йшла про те, що бити кулаком по столу - цього не достатньо, що не слід ганяти людей по тюрмах, не слід лякати їх суворими покараннями. Треба шукати і усувати причини, що породжують корупцію, а не боротися з наслідками. Тобто, коли ми вже впіймали хабарника, то це теж наслідки ...

З корупцією боремося доступними методами в межах наданих законом повноважень. Мова йде про те, що в ході здійснення в області будь-якого проекту всі контролюючі органи отримують доручення сприяти йому і систематично доповідати про свою роботу. Тоді їм вже не до перешкод і не до хабарів, адже все-таки дорожать своїм місцем. Другий напрямок, про який я вже говорив, - неможливість не дозволяти того, що не заборонено законом.

У той же час, моя задача - не допускати свавілля з боку правоохоронних органів, оскільки це теж породжує корупцію. На моїй пам'яті були вже десятки випадків несправедливих, незаконних звинувачень. Правоохоронні органи чомусь вважають, що для них головне - прокукурікати, а там нехай сонце і не сходить. Так було і з наведеним вами випадком (журналіст запитав про випадок розтрати чиновниками адміністрації значної суми). Коли я почав з'ясовувати, то виявилося, що комунальна служба по тендеру закупила якесь обладнання, яке необхідно було встановити до кінця квітня. Тобто цей процес зараз йде. Я здивувався, на яких же тоді підставах порушено кримінальну справу? Навіть в тому випадку, якщо обладнання вчасно не надійде, замовники мають можливість звернутися до суду. У чому ж сьогодні їх вина? В дійсності ж гроші не вкрадені, а за законом та договором перераховані виконавцю робіт.

Крадуть у нас, звичайно, багато. Але правоохоронні органи часто дивляться не туди і наздоганяють не тих. Але я не хотів би їх образити або образити, бо серед них більшість - чесні і самовіддані люди. Вони працюють у зовсім не простих умовах, і ми це розуміємо. Тим більше, що перед нами одне завдання - побороти корупцію, яка зараз є однією з найбільших перешкод для розвитку нашої економіки і суспільства в цілому.

Повний текст інтерв'ю опублікований на офіційному сайті Житомирської облдержадміністрації.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!