Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » На вихідних мер Житомира і секретар міськради побували в Польщі
 
14-05-2012, 12:23  Влада

На вихідних мер Житомира і секретар міськради побували в Польщі

 
В суботу 12 травня 2012 Житомирський міський голова Володимир Дебой і президент м.Плоцьк (Польща) Анджей Новаковський підписали договір про наміри налагодження співпраці між двома містами.

На вихідних мер Житомира і секретар міськради побували в Польщі



Про це журналістам повідомили в управлінні зі зв'язків з громадськістю міськради Житомира.

12-13 травня 2012 року в м. Плоцьк проходив масштабний європейський захід "Європейський пікнік" з метою популяризації ідей європейської інтеграції. Дата проведення Пікніка пов'язана з Днем Європи 9 травня.

Організаторами свята є міська рада Плоцька і Плоцький центр культури і мистецтва. На свято приїхали делегації з 10 партнерських міст Німеччини, Франції, Росії, США, Сербії, Китаю, Великобританії, Литви та Італії. Презентували своє мистецтво і культурні надбання польські колективи та колективи міст-партнерів.

Польське місто Плоцьк і Житомир розраховують на співпрацю в області економіки, торгівлі, науки, техніки, культури, спорту, освіти, соціального забезпечення, програм обміну і туризму.

- З точки зору взаємної рівності і взаємної вигоди, міста Плоцьк і Житомир хочуть проводити дружні обміни і співробітництво з метою поліпшення якості життя і розвитку двох міст в економіці, торгівлі, науці, культурі, спорті, освіті, і туризмі. Як мер міста Плоцьк я пишаюся, що у нас є друзі в усьому світі. - Заявив президент Плоцька Анджей Новаковський.

У свою чергу, мер Житомира подякував градоначальнику Плоцька за дуже теплий прийом в Польщі, вихваляючи гостинність жителів цього міста.

ДОВІДКА: Місто Плоцьк заснований у Х ст, з 1075 - центр архієпископів Мазовії, місто з багатою і давньою культурою .. Сьогодні це відомий центр хімічної промисловості. Тут розташований один з найбільших у Східній Європі - Польський нафтовий концерн ОРЛЕАН SA.

Більш, ніж четверта частина жителів Плоцька - люди до 20 років. 12 тис. студентів навчаються в шести вищих навчальних закладах.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!