Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Україна тимчасово припиняє транзитні перевезення вантажними автомобілями, зареєстрованими в Росії
 
15-02-2016, 07:10  Влада

Україна тимчасово припиняє транзитні перевезення вантажними автомобілями, зареєстрованими в Росії

 
Україна тимчасово припиняє транзитні перевезення вантажними автомобілями, зареєстрованими в Росії

Україна призупиняє транзитні переміщення вантажних автомобілів Російської Федерації по території України.

За результатами урядової наради, яка відбулася вранці 15 лютого, Міністерство інфраструктури і Міністерство закордонних справ України вживуть відповідних заходів, інформує прес-служба Кабінету міністрів.

"Російська Федерація в порушення правил і процедур Світової організації торгівлі і двосторонньої міжурядової угоди про автомобільні перевезення в односторонньому порядку припинила рух українських вантажних автотранспортних засобів по території Росії", - сказано в повідомленні.

"До моменту отримання пояснень від російської сторони і вирішення даного питання Україна тимчасово припиняє транзитні перевезення вантажними автомобілями, зареєстрованими в Росії, по території України", - заявляє уряд.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк підкреслив, що в зв'язку з тим, що РФ порушила правила і процедури СОТ і в односторонньому порядку припинила переміщення українських вантажівок по території Росії, МЗС України терміново направило ноту Росії з вимогою пояснити такі незаконні дії.

"До моменту отримання пояснень та вирішення даного спору Україна тимчасово призупиняє дію транзитних дозволів, виданих для вантажних автомобілів з реєстрацією в Російській Федерації, що тягне за собою тимчасове припинення транзитних перевезень вантажними автомобілями РФ по території України", - заявив Яценюк.

"Ми вимагаємо від Росії невідкладно виконати вимоги СОТ, відновити транзитний рух українських автотранспортних засобів", - додав він.

Прем'єр зазначив, що українська сторона проводить консультації з країнами-членами Європейського Союзу і звертається до країн-членів ЄС щодо виконання Російською Федерацією базових принципів Світової організації торгівлі.

Російська Федеральна служба по нагляду у сфері транспорту заявила, що за станом на ранок понеділка, 15 лютого, затримала вже 152 українських вантажівки - документи на них вилучено, машини поставили на спецстоянках.

Нагадаємо, рух вантажних транспортних засобів, зареєстрованих в Україні, на території Росії призупинили 14 лютого у відповідь на блокування російських фур активістами в Україні. Раніше, житомирські активісти почали блокувати вантажні автомобілі з російськими номерами і товарами.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!