Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Круглий стіл з представниками національно-культурних товариств області та зустріч з керівниками релігійних організацій області.
 
30-01-2010, 21:34  Влада

Круглий стіл з представниками національно-культурних товариств області та зустріч з керівниками релігійних організацій області.

 
'Круглий



Круглий стіл з представниками національно-культурних товариств області.

За участю голови Державного комітету України у справах національностей та релігій Ю.Решетнікова, заступника голови облдержадміністрації М.Черненка, начальника управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації М.Сюравчика, представників національно-культурних товариств області, ЗМІ 29 січня у Житомирі відбулось засідання за круглим столом на тему: „Житомирщина: шляхами міжнаціональної злагоди та миру”.

Обговорено питання: роль національних меншин Житомирщини у становленні та розбудові громадянського суспільства, особливості розвитку етнонаціональних відносин у Житомирській області; національно-культурні товариства Житомирщини: здобутки, проблеми та шляхи їх вирішення. Від імені Уряду, Державного комітету України у справах національностей та релігій Ю.Решетніков висловив подяку керівництву області, національно-культурним товариствам Житомирщини за діяльність щодо реалізації етнонаціональної політики та висловив впевненість у тому, що держава і надалі забезпечить збереження та розвиток культур національних меншин. М.Черненко у своєму виступі наголосив, що завдяки налагодженню конструктивного діалогу владних структур з громадськими організаціями національних меншин, наполегливому провадженню політики відкритості та співпраці створено надійне підґрунтя для стабільності міжнаціонального миру та злагоди в багатонаціональній Житомирщині. Міжнаціональні відносини в області є толерантними, чому значною мірою сприяють спільні обласні фестивалі національних культур, участь представників національних спільнот у святкуванні історичних ювілеїв, пам’ятних дат в житті того чи іншого етносу. Учасники заходу акцентували увагу на пріоритетних напрямках розвитку культур національних меншин в області. Довідково: за даними Всеукраїнського перепису населення 2001 року, на території Житомирщини проживають представники більше 100 національностей та народностей.

'Круглий



Зустріч Голови Держкомнацрелігій з керівниками релігійних організацій області.

Цього ж дня Ю.Решетніков, заступник голови облдержадміністрації М.Черненко, начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації М.Сюравчик, представники ЗМІ провели зустріч з керівниками релігійних організацій області.

Обговорено питання про: актуальні питання духовного життя релігійних організацій Житомирщини, хід підготовки до відзначення 1125-річчя Хрещення Руси, охорону культурної спадщини при експлуатації релігійними організаціями пам’яток архітектури місцевого і національного значення; користування релігійними організаціями земельними ділянками; передача культових споруд, що використовуються не за призначенням, у користування чи власність релігійних організацій; труднощі, що виникають у підготовці документів для легалізації діяльності релігійної громади тощо.

Зазначено, що на сьогодні в області діють 1357 релігійних організацій 32 конфесійних напрямків, 24 монастирі, 12 духовних місій, 5 релігійних братств, 7 духовних навчальних закладів; постійно виходять 6 друкованих релігійних видань; духовним життям житомирян опікуються 13 регіональних і міжрегіональних центрів та управлінь. За роки незалежності в області повернуто понад 200 культових споруд, ще стільки ж колишніх об’єктів, які використовувалися не за призначенням, було передано релігійним організаціям для використання в богослужбових цілях.

Завдяки сприянню державних органів і місцевих територіальних громад на Житомирщині збудовано 133 культові споруди, ще 102 знаходяться в стадії будівництва. Наголошено, що Житомирщина залишається одним з не багатьох регіонів України, де не відбуваються міжконфесійні конфлікти, завдячуючи мудрості та виваженості духовних керівників, традиціям толерантності та віротерпимості. Також акцентовано увагу на актуальних проблемах духовного життя релігійних організацій, зокрема, миротворчій, благодійницькій, духовно-просвітницькій діяльності.
http://politics.zt.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!