Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Шелудченко вимагатиме від Кабміну 10 мільйонів для порятунку Житомира.
 
23-02-2010, 11:41  Влада

Шелудченко вимагатиме від Кабміну 10 мільйонів для порятунку Житомира.

 
0


Шелудченко вимагатиме від Кабміну 10 мільйонів для порятунку Житомира.


Мер Житомира Віра Шелудченко вимагає від Кабінету Міністрів України звернути увагу на екологічну загрозу Житомира - греблю на річці Тетерів, і виділити передбачені на її реконструкцію кошти.

Про це повідомляє офіційний сайт Віри Шелудченко.

За словами влади, ситуація знаходиться під посиленим контролем. Дамбу ретельно перевіряють водолази, а відповідні служби проводять огляд споруди і реєструють все в спеціальному журналі. Що діється всередині споруди, поки що ніхто не може сказати. На повне обстеження, а тим більше ремонт міської греблі, держава не виділяє обіцяних грошей.
0


«Сьогодні ми ініціюємо звернення міської ради до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів на ремонт аварійної дамби на річці Тетерів. Центральна влада постійно обіцяє нам виділити кошти на капітальний ремонт дамби, але далі обіцянок справа не рухається. Тому ми не будемо сидіти, склавши руки, і чекати катастрофи. На сьогоднішній день на ремонт дамби потрібно більше 10 мільйонів гривень », - каже Віра Шелудченко.

Міська гребля була побудована в 1965 році з метою забезпечення водою промислової зони Житомира і безпосередньо льонокомбінату.

Після розпаду СРСР дамба залишилася у державній власності на балансі льонокомбінату. У 1997 році, за даними водолазного обстеження та експертних висновків, гідроспоруду визнано аварійною.

З огляду на фінансово-економічний стан підприємства «льонокомбінат», в 2008 році рішенням сесії Житомирської міської ради гребля була прийнята в комунальну власність міста. Головною умовою прийняття гідроспоруди на баланс міста було виділення коштів на її капітальний ремонт з державного бюджету.

Обіцяних грошей місто так і не побачило.

Тому, з ініціативи міського голови, на найближчій сесії депутати міста звернуться до Кабінету Міністрів з вимогою виділити гроші на ремонт міської дамби.
Новини Житомира від Mobus.com

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!