Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Європу накрила хвиля землетрусів.
 
9-03-2010, 21:03  Випадки

Європу накрила хвиля землетрусів.

 


Європу накрила хвиля землетрусів.

'Європу


Землетрус магнітудою 4,2 стався в понеділок в Греції, повідомляє РІА Новини з посиланням на Інститут геодинаміки при Афінській обсерваторії.

За його даними, епіцентр знаходився в 25 кілометрах від міста Навпакту в Західній Греції, приблизно в 150 кілометрах від Афін. Пожежна охорона повідомила, що землетрус не завдав шкоди.
Слабкий підземний поштовх зареєстровано в Греції незабаром після того, як у Туреччині землетрус значно сильнішої магнітуди (6,0) став причиною загибелі 57 чоловік.
'Європу


За даними урядового департаменту з надзвичайних ситуацій, в результаті землетрусу близько 100 людей постраждали. Всі загиблі та постраждалі - місцеві громадяни, мешканці трьох сіл провінції.

Землетрус магнітудою 6,0 стався в понеділок в провінції Елязиг (в 550 кілометрах від Анкари) в 4.32 за місцевим часом і відчувався в багатьох районах східної Туреччини.

Від сильного підземного поштовху в районах, що знаходилися в епіцентрі стихійного лиха, було зруйновано більше 30 будинків, в багатьох будівлях утворилися тріщини.

Слідом за першим землетрусом в 9.47 місцевого часу в провінції Елязиг відбулася друга магнітуда 5,5, повідомила сейсмологічна обсерваторія Босфорського університету на своєму сайті. Про його наслідки поки даних немає.

У район землетрусу з Анкари та інших міст направлені бригади рятувальників і підрозділів цивільного захисту.

Землетруси в Туреччині відбуваються досить часто. Найсильніші з них магнітудою 7,4 відбулися в серпні та листопаді 1999 року і забрали життя близько 18 тисяч чоловік.

За прогнозами вчених, наступний землетрус може відбутися в Румунії або Україні, пише Завтра.


Раніше румунські вчені заявили про те, що вже в найближчі дні в Україні може початися сильний землетрус.

У так званій зоні Вранча, яка знаходиться на кордоні Румунії та України в Карпатах, підземні поштовхи можуть скласти 9 балів за шкалою Ріхтера. Сейсмологічна небезпека підвищується через землетруси на Гаїті і в Чилі. Вчені вважають, що ці катаклізми вплинули на всю планету.

Землетрус в зоні Вранча може виявитися сильнішим, ніж та трагедія, яка трапилася в Румунії в 1977 році, коли загинули 15 тисяч осіб, а поштовхи відчували навіть кияни. А нинішній землетрус, який дуже ймовірний, можуть відчути в Москві.



У той же час вчені з України вважають, що зона Вранча не пов'язана з сейсмологічної активністю в Чилі чи на Гаїті, але не заперечують можливості сильних підземних поштовхів. За їх підрахунками, можливий землетрус у нещасливій зоні здатний викликати поштовхи силою 8 балів за Ріхтером в Одеській області і 6 балів - у Київській. Небезпека для життя людей становлять не самі ці поштовхи, а ненадійність будівель, у яких вони живуть, і які можуть обвалитися.

Любі житомиряни, давайте, на певний час відмінимо подорожі в Карпати, Туреччину, та інші місця, де вчені прогнозують землетрус…

Купили 2 стиральных машинки, теперь мне нужна установка стиральных машин.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!