Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Лікар, що не надав допомоги, може бути притягнутий до кримінальної відповідальності
 
19-07-2010, 13:46  Випадки

Лікар, що не надав допомоги, може бути притягнутий до кримінальної відповідальності

 
Кримінальну справу порушено відносно підмосковних медиків, що прибули на виклик до жителя Підмосков'я тільки після 18 дзвінків його та дружини.

'Лікар,



До моменту прибуття лікарів чоловік вже помер.
6 березня на пульт диспетчерів станції швидкої допомоги Королева надійшов дзвінок від місцевого жителя, 43-річного Володимира Константинова, що був інвалідом першої групи і страждав важким захворюванням.

Однак диспетчери без поважних причин відмовили в реєстрації виклику. Надалі чоловік і його дружина протягом 45 хвилин 18 разів дзвонили і намагалися домогтися виїзду бригади швидкої допомоги. Чоловік помер в цей же день до приїзду лікарів.

Порушено кримінальну справу стосовно інспекторів станції швидкої медичної допомоги міста Корольова 42-річної Галини Берестень і 53-річної Олени Баранової. Вони підозрюються у скоєнні злочину, передбаченого статтею 124 КК РФ - "ненадання допомоги хворому, що призвело по необережності його смерть", повідомляє "Інтерфакс".
Коментують фахівці:
Андрій Мединський, аналітик ЛІГА: ЗАКОН

Кримінальним кодексом України передбачена відповідальність за ненадання без поважних причин допомоги хворому медичним працівником, який зобов'язаний, згідно з установленими правилами, надати таку допомогу, якщо йому завідомо відомо, що це може мати тяжкі наслідки для хворого (ст. 139 КК).
За цей злочин передбачено максимальне покарання до двох років виправних робіт.

Як бачимо, склад злочину формальний, тобто не пов'язаний з настанням суспільно-небезпечних наслідків. А от якщо ж наступили тяжкі наслідки, наприклад смерть, то за це можуть покарати позбавленням волі на строк до трьох років.

Іншими словами, якщо б описаний випадок стався у нас в Україні, були б підстави притягнути лікарів до кримінальної відповідальності за цією статтею.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!