Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » ДАІ попереджає: на дорогах Житомирської області орудують самозванці «екологи»
 
21-07-2010, 11:02  Випадки

ДАІ попереджає: на дорогах Житомирської області орудують самозванці «екологи»

 
Останнім часом, на автодорогах Житомирської області, активізувалися самозванці - так звані "громадські формування екологів".


ДАІ попереджає: на дорогах Житомирської області орудують самозванці «екологи»



Інспекторами ДАІ зафіксовано непоодинокі випадки незаконних дій "екологів", які примусово надають платні послуги з контролю вмісту забруднюючих речовин у відпрацьованих газах автомобіля шляхом виміру спеціальним приладом рівня окису вуглецю (СО).

Представники "екологічних постів", прикриваючись різного роду фіктивними узгодженнями з Державтоінспекцією, використовуючи формений одяг, схожий на форму працівників ДАІ, муляжі зброї, вимірювачі швидкості, жезли і диски з червоним світлоповертачем, безпідставно зупиняють автомобілі і нав'язують їх власникам (в основному іноземцям) платну перевірку рівня забруднюючих речовин.

У зв'язку з цим, Управління Державтоінспекції УМВС України в Житомирській області проводить роз'яснення і нагадує:

- Надання платних послуг з контролю вмісту забруднюючих речовин у відпрацьованих газах автомобілів належить лише до компетенції державного органу з охорони навколишнього середовища;

- Відповідно до п. 2.4 Правил дорожнього руху водій повинен зупинятися лише на вимогу співробітника міліції, при цьому відповідно до п. 2.14 (в, г) Правил дорожнього руху, водій має право знати причину зупинки, перевірки та огляду транспортного засобу, а також прізвище і посада посадової особи, яка здійснює нагляд за дорожнім рухом і вимагати від нього при зупинці транспортного засобу, пред'явлення посвідчення її особи;

- У разі виникнення обґрунтованої підозри щодо достовірності "вартових порядку" і незаконних дій з їх боку, що виражається у примусовому надання платних послуг, прохання негайно інформувати УДАІ УМВС в Житомирській області за телефоном гарячої лінії: 47-39-15, або 102, для відповідного оперативного реагування на Ваші повідомлення.

За матеріалами "Журнал Житомира"

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!