Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирській області за літо згоріло 54 га лісу. Прокуратура порушила кримінальні справи
 
23-08-2010, 11:11  Випадки

У Житомирській області за літо згоріло 54 га лісу. Прокуратура порушила кримінальні справи

 
За даними Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства на території області станом на 19 серпня сталося 62 пожежі на площі лісових угідь понад 54 га. Внаслідок лісових пожеж лісовому господарству завдано збитків на суму 36,8 тис. грн., у тому числі - 32,2 тис. гривень - кошти, які використані безпосередньо для гасіння пожеж.

У Житомирській області за літо згоріло 54 га лісу. Прокуратура порушила кримінальні справи



Про це повідомляє прес-служба прокуратури області

Під час прокурорських перевірок встановлено ряд порушень, вчинених органами державної влади та місцевого самоврядування, державними лісогосподарствами та посадовими особами районних управлінь МНС України в Житомирській області. За фактами вжито відповідних заходів прокурорського реагування та порушені кримінальні справи.

Як повідомив перший заступник прокурора області Анатолій Чумаченко, на днях (18 серпня) Овруцькою міжрайонною прокуратурою за результатами перевірки за фактом пожежі на землях лісового фонду державного підприємства "Словечанське лісове господарство", в селі Словечно Овруцького району, порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого частиною 1 ст.245 Кримінального кодексу України. Як було встановлено, 17 серпня, в обідній час, на землях лісового фонду державного підприємства "Словечанське лісове господарство", поблизу села Побичі і села Сирніца Овруцького району, на території Тхорінського і Сирніцького лісництв, внаслідок необережного поводження з вогнем невстановлених осіб, виникла пожежа в лісових масивах.

Внаслідок пожежі у Тхорінському лісництві пошкоджені вогнем 6 га рослинності болота та 3.4 га лісової рослинності - дерев породи сосна та берези. У Сирніцькому лісництві пошкоджені вогнем 3 га рослинності болота і 1 га лісової рослинності - дерев породи сосна та берези.

Пожежа локалізована і ліквідована працівниками лісгоспу та МНС. Всього вогнем завдано збитків на площі 13,4 га, остаточний розмір і сума заподіяного збитку встановлюється.

Під час прокурорських перевірок з питання охорони лісів від пожеж у державних лісогосподарських, сільськогосподарських підприємствах виявлені також ряд порушень некримінального характеру.

У цілому за результатами перевірок органами прокуратури порушено 4 кримінальні справи, у тому числі 1 кримінальну справу - відносно посадових осіб МНС, внесено 116 подань та приписів, принесено 13 протестів, до відповідальності притягнуто 26 посадових осіб, порушено 58 провадження про адміністративні правопорушення.



За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!