Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Помер видатний український тренер. Він тренував одну з житомирських футбольних команд
 
15-10-2009, 23:02  Випадки

Помер видатний український тренер. Він тренував одну з житомирських футбольних команд

 
'Помер

У вечір на Покриву, 14 жовтня, на 87 році життя після важкої хвороби помер майстер спорту, заслужений тренер України Віктор Степанович Жілін.



Правий крайній нападаючий «Динамо» 40-50-х років, він став кращим бомбардиром команди в 1949 році. Потім довго лікувався після важкої травми, і в 1951 році зіграв прекрасний сезон в ленінградському «Зеніті». Не дивлячись на прекрасну гру в «Зеніті», Віктор Степанович відразу ж відгукнувся на запрошення повернутися в «Динамо» і допоміг команді завоювати срібні медалі чемпіонату СРСР 1952 роки. В цілому у складі команди київського «Динамо» Жілін провів 97 матчів, забив 17 голів. Після двох сезонів в «Даугаві» і Про (Київ), Жілін завершив ігрові виступи і здобув вищу освіту в Інституті фізкультури, закінчив Вищу школу тренерів,

У молодому «тренерському» віці разом з іншими видатними динамівцями Щегоцким і Ідзковським був в числі засновників вінницького «Локомотиву», пізніше двічі привів цю команду до перемоги в чемпіонаті УРСР. Також тренував харківський «Авангард», кіровоградську «Зірку», житомирський «Автомобіліст», одеський «Чорноморець», запорізький «Металург», иванофранковський «спартак», криворізький «Крівбас», черкаське «Дніпро». Останні майже 30 років свого життя віддав бородянскому футболу, привівши «Машинобудівник» до перемоги в Кубку УРСР, а «Систему-Борекс» - в першу національну лігу. Останнє звершення зробив в 79-річному віці!

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!