Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » На Житомирщині вилучили наркотиків на 6 мільйонів гривень
 
23-10-2009, 17:34  Випадки

На Житомирщині вилучили наркотиків на 6 мільйонів гривень

 
'На

Перший заступник начальника УМВС полковник міліції Сергій Талько, зазначає, що майже кожен сьомий злочин, що скоюється на території області - пов’язаний з наркотиками. Тому, протидія наркобізнесу залишається для працівників міліції одним із основних напрямів діяльності. Як результат, лише з червня по 20 жовтня, під час проведення оперативних заходів, - продовжує Сергій Володимирович, - правоохоронцями виявлено 656 наркозлочинів, з яких 125 пов’язані зі збутом підконтрольних речовин, знешкоджено 35 наркопритонів та 2 підпільні лабораторії. Ліквідовано 3 міжнародних каналів надходження наркозасобів у регіон. З незаконного обігу вилучено понад 400 кілограм наркотичних речовин, вартість яких за цінами «чорного ринку» сягає понад 6 мільйонів гривень. До кримінальної відповідальності притягнуто 488 осіб, під арештом знаходяться 35 збувачів наркоречовин.

Проте Сергій Талько наголосив на тому, що найбільшу загрозу суспільству становлять не скільки безпосередньо наркозалежні, а, здебільшого, особи, які розповсюджують наркотики, для яких це стало способом заробітку на чужому горі. Як приклад, він навів події, що нещодавно мали місце в області. Зокрема, завдяки злагодженим та оперативним діям відділу боротьби із незаконним обігом наркотиків УМВС України в Житомирській області вдалося затримати 23-річного киянина, який до обласного центру привіз дещо незвичний, але надто коштовний товар. Його покупцями міг бути певний клас людей, які уже давно втратили відчуття виміру між двома зупинками: життя і смерть, це рекрути білого порошку – споживачі амфетаміну. За дозу вони ладні віддати будь-які кошти. А наркокур’єр привіз значну партію засобу, аж 450 гр., які планував реалізувати, а це понад 50 тисяч гривень. Звісно, аби убезпечити себе від лишніх проблем, киянин до м.Житомира приїхав на власному авто, а товар лишив у камері схову місцевого автовокзалу. Та не дивлячись на всі старання підприємливого молодого чоловіка, уникнути відповідальності йому не вдалося. Психотропний синтетичний наркотик у наркокур’єра вилучено, а останнього затримано. Порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, відповідно до якої позбавляють волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна.

16 жовтня на околиці одного із сіл Чуднівського району правоохоронці затримали легковий автомобіль, у салоні якого знаходився водій, 22-літній таксист із м.Бердичева, та його пасажир, 26-річний мешканець одного із сіл Бердичівського району. Крім того, під час огляду автівки міліціонери виявили 15 кілограм марихуани. За словами таксиста, його пасажир за певну винагороду запропонував поїхати разом та забрати трішки «травички», для себе, покурити. Та насправді, наркотична речовина мала потрапити на ринок для продажу.

На «чорному ринку» один стакан цієї наркоречовини коштує понад 500 гривень, у столиці ж від 800, в залежності від якості. Отож, за 15 кілограм, підприємливі чоловіки хотіли отримати більше 160 тисяч гривень.
Усі фігуранти справи затримані за ч.3 ст. 307 (незаконне виробництво і збут наркотиків, вчинене злочинною групою) Кримінального кодексу України, якою передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна.

P.S. Мати в сім’ї наркомана це справжнє горе, адже ти кожен день бачиш як він згасає ніби свічка, іскра, що ось-ось погасне.
Протидіяти наркобізнесу міліції без допомоги населення, вкрай важко. Тому, прохання до всіх громадян, якщо Вам відомі факти незаконного обігу наркотиків, повідомити до найближчого відділу органів внутрішніх справ або за телефоном «102».

Телефон довіри відділу боротьби із незаконним обігом наркотиків УМВС України в Житомирській області: 40-74-62.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!