Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Підліток з Житомирської області, який був заживо похований під руїнами будівлі, відбувся садном
 
12-11-2011, 22:24  Випадки

Підліток з Житомирської області, який був заживо похований під руїнами будівлі, відбувся садном

 
"Пашка народився не в одній, а відразу в двох сорочках!" - Так кажуть про 15-річного Павла Ковальчука з Олевська Житомирської області його знайомі.

Підліток з Житомирської області, який був заживо похований під руїнами будівлі, відбувся садном




Ще б пак! Опинившись заживо похованим під руїнами безхазяйної будівлі, підліток відкараскався лише садном на лобі. Друге везіння - в цей момент поблизу виявився випадковий перехожий, який почув крики і викликав рятувальників.

Паша разом з другом Ванею Котвіцьким вирушили на занедбаний ковбасний цех, що на околиці містечка, за цеглою - хотіли її продати і трохи заробити.

- Я сидів навпочіпки і очищав цеглу від застиглого цементу - розповідає хлопець, якого ми відвідали в лікарні. - Почув якийсь гуркіт, а потім втратив свідомість. Коли отямився, наді мною, приблизно у восьми сантиметрів від обличчя, була бетонна плита, а крізь вузькі щілини проникало сонячне світло. Скільки я там пролежав, не знаю. Але мені було дуже погано, в голові шуміло. Хотів дістати з кишені штанів мобільний, але навіть не зміг поворухнутися - так було тісно ...

У це майже неможливо повірити, але плита що впала з шестиметрової висоти чітко лягла на купи цегли, які розклав Паша навколо себе, і на залишок зруйнованої стіни висотою сантиметрів сороко. У результаті хлопчик опинився у своєрідному саркофазі. Якби опинився на кілька сантиметрів правіше або лівіше - смерть була б неминуча. При цьому він, як пізніше з'ясувалося, відбувся лише садном на голові!



Хлопчина став кричати, але ніхто не озивався, навіть Ваня. Приблизно через півгодини Паша почув, що поруч хтось ходить, і знову почав кликати на допомогу з усіх сил. Сусід Ігор, який абсолютно випадково опинився поблизу, знайшов Пашу і викликав рятувальників. Якби не він - хто знає, скільки хлопчик зміг би протриматися в холоді без руху і майже без повітря ... Тепер всі, хто його знають, кажуть: «Народився не в одній, а відразу в двох сорочках"

А ось Вані не пощастило - він намагався втекти від падаючої плити, але вона його таки зачепила, і хлопець загинув на місці. У свої неповні 14 років хлопчина встиг пережити чимало. Спочатку з родини пішов батько, потім померла мати. П'ятеро дітей залишилися під опікою бабусі. Ваню визначили в інтернат. І тепер ця безглузда трагедія ...

До речі, на руїнах ковбасного цеху два роки тому загинув 14-річний підліток - теж привалило плитою. Але ні власник будівлі, ні місцева влада так і не потурбувалися про те, щоб хоча б захистити парканом будинок, який місцеві потихеньку розтягують по цеглинці. Може, хоч тепер звернуть увагу на це згубне місце?

Фото автора.

ОФІЦІЙНО

Перший заступник голови Олевської райдержадміністрації Григорій МЕЛЬНИК:

- Ми неодноразово зверталися до Фонду держмайна, який є власником об'єкта - показували фотографії будівлі, говорили про те, що вона небезпечна ... Проте дозволу на його продаж або демонтаж нам не дали. Там просто безглузда ситуація склалася з правами власності на ті руїни! Наприкінці кінці 5 листопада це питання розглядалося на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій. Ми порадилися з Головним управлінням МНС в Житомирській області та прийняли рішення про демонтаж об'єкта. На жаль, саме в цей день плита привалила двох хлопців ...

Сергій Гудзенко, "Комсомольська правда в Україні"
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!