Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » На вулицях Житомира розгулявся незвично сильний вітер
 
28-11-2011, 17:27  Випадки

На вулицях Житомира розгулявся незвично сильний вітер

 
З минулої ночі на Житомир обрушився штормовий вітер, швидкість якого, згідно з даними Гідрометцентру України, місцями досягала 8-12 м \ с.

На вулицях Житомира розгулявся незвично сильний вітер



Протягом усього сьогоднішнього дня вітер наводив свої порядки на вулицях Житомира. Одні вулиці він очистив від сміття та листя, здувши все до чистоти, а інші навпаки, закидав сухими гілками, додавши двірникам роботи.

І тут і там вітер кружляв веселі хороводи з осіннього листя, поліетиленових пакетів, папірців та іншого сміття. Під деревами з’явилося багато поламаних сухих гілок.

Перехожі ковтають пил, закриваються шарфами, шапками, капюшонами. Мами строго забороняють дітям відкривати рота і розмовляти на вулиці.

Двірники відверто матюкаються - ніби і прибирали з ранку, але вітер звів всю їх працю нанівець. Один з них, що прибирає вулицю Московську побачивши, що кореспондент фотографує територію, заявив:

- Ви гляньте, цього листя зі сміттям прямо під під'їзди понамітало. А я ж його вранці все прибрав, все було чисто! А потім ці мешканці, вони нашому начальству дзвонять і скаржаться, що ми не прибираємо. А причому ми, якщо воно глянь погода, яка!

Жінка, що підмітала тротуари біля лялькового театру на Михайлівській, нарікає:

- Я вже третій раз виходжу прибирати, а вітер сміття все приносить і приносить. А що поробиш, доводиться прибирати, ми собі бардак біля театру дозволити не можемо. Та ще й в центрі міста!

Вітер, перевіряє все, що погано лежить, погано прибито, прикручено, приховано. Десь полетів целофан, десь - одяг з мотузок, а хтось залишився і без частини даху. На фасадах декількох будинків стало менше рекламних конструкцій.


Біля вулиці Басейної, у Подільському ринку, вітер повалив білборд. На щастя там ніхто не постраждав.

А на фасаді головпошти стало менше однією вивіскою.
Біля кількох будинків, на землі, валяються шматки руберойду, смоли і шиферу. Чомусь, після ремонту даху, весь непотріб прийнято нагорі залишати. А потім він на голову і падає ...

В одному з під'їздів по вул.Лесі Українки вітер навіть вирвав скло у віконній рамі. Добре, що в цей момент ніхто не стояв під будинком ...

Синоптики обіцяють, що завтра вітер буде більш-менш спокійний, хоча це всього лише їх прогнози. У МНСників сьогодні багато роботи, від людей надходять заявки про порвані проводи, знесені огороджувальні конструкції, повалені дерева.

Сьогодні стихія принесла великої шкоди городянам, хоча, якщо дивитися на речі позитивно, можна заспокоїти себе тим, що вітер показав слабкі місця міста, вказавши на помилки і недоробки. Час за малим - вчасно зробити правильні висновки.

Сергій Харчук, Журнал Житомира
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!