Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » За тиждень в Житомирській області жертвами морозів стали 8 людей, ще - 20 отримали обмороження
 
3-02-2012, 15:11  Випадки

За тиждень в Житомирській області жертвами морозів стали 8 людей, ще - 20 отримали обмороження

 
За останній тиждень жертвами сильних морозів в Житомирській області стали 8 людей, ще 20 потрапили до лікарні з загальним переохолодженням тіла або відмороженими кінцівками.

'За



Про це журналістам повідомили в прес-службі ТУ МНС в Житомирській області.

Як стверджують в управлінні, більшість складних обморожень, результатом яких дуже часто стає ампутація кінцівок, трапляється у людей, які знаходяться в стані сильного алкогольного сп'яніння.

У прес-службі ТУ МНС в Житомирській області нагадують, що в населених пунктах області цілодобово працюють пункти обігріву. На сьогоднішній день їх налічується 38. За весь час роботи пунктів обігріву в них отримали допомогу понад 470 осіб.

В умовах сильних морозів активізовані всі служби: пожежні, рятувальники, міліція, медики, соціальні працівники, допомогу надають волонтери.

Як повідомив заступник начальника - начальник міліції громадської безпеки УМВС України в Житомирській області Валерій Марчевський, співробітники стройових підрозділів внутрішніх справ, які несуть службу безпосередньо на вулицях міст, націлені на особливу увагу до людей, які з тих чи інших причин потребують допомоги при складних погодних умовах.

«Наша задача в разі виявлення таких громадян доставити їх туди, де вони отримають необхідне - тепло і медичне обслуговування», - повідомив Валерій Марчевський.

У сільській місцевості в більшості випадків цими питаннями займаються дільничні інспектори міліції, які разом з головами сільських і селищних рад проводять подворові обходи мешканців, у першу чергу, одиноких людей похилого віку.

Так, за минулу добу в одному лише Овруцькому районі міліціонерам вдалося врятувати життя двом людям.
2 лютого в одному з сіл Овруцького району дільничний інспектор міліції разом з головою сільської ради виявив в одному з будинків 75-річну бабусю, яка замерзала на холодній печі і могла не дожити до ранку. Стареньку доставили в медичний заклад, де їй поставили діагноз - обмороження обох ніг.

Другий випадок стався в самому Овручі. Співробітники міліції врятували від замерзання просто на вулиці жителя району. Опівдні, проїжджаючи в місті повз автобусної зупинки, помітили чоловіка, який лежав на снігу. Переконавшись, що той живий, привели його до тями і з'ясували, що він є жителем одного з довколишніх сіл, хотів їхати додому, але під впливом алкоголю заснув. Каретою швидкої допомоги чоловіка доставили в лікарню з діагнозом загальне переохолодження тіла.

Тому правоохоронці і співробітники МНС звертаються до всіх жителів Житомирської області та рекомендують бути обережніше самим і звертати увагу на тих, хто потребує допомоги в сильний мороз.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!