Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Прокуратура Житомирської області порушила кримінальну справу за фактом самогубства арештованого в райвідділі міліції
 
8-02-2012, 15:08  Випадки

Прокуратура Житомирської області порушила кримінальну справу за фактом самогубства арештованого в райвідділі міліції

 
За фактом самогубства в ізоляторі тимчасового утримання в Ружинському райвідділі міліції порушено кримінальну справу.

Прокуратура Житомирської області порушила кримінальну справу за фактом самогубства арештованого в райвідділі міліції



Про це журналістам повідомили в прес-службі Головного управління МВС України.

В Україні впродовж 2011 року в ізоляторах тимчасового тримання допущено 22 смерті утримуваних осіб, з яких 11 самогубств. За висновком судово-медичних експертиз, в 7 випадках раптові смерті відбулися в результаті хвороби серця, в 4 - через захворювання на епілепсію, туберкульоз або перитонітом, ще 11 покінчили життя самогубством.

Більшість померлих в приміщеннях спеціальних установ міліції зловживали спиртними напоями або вживали ін'єкційні наркотичні засоби і мали ряд хронічних захворювань, що й ставало причиною смерті.

За всіма фактами ГУМВС, УМВС проведені службові розслідування. За порушення порядку охорони затриманих і взятих під варту осіб до дисциплінарної відповідальності притягнуто 93 працівника, з них 58 - керівної ланки.

Згідно з чинним законодавством, щодо випадків порушень законодавства співробітниками міліції перевірку обставин справи проводять органи прокуратури, які й приймають рішення про порушення кримінальної справи або відмову в її порушенні. Відповідно, слідства по зазначеній категорії кримінальних справ здійснюються слідчими органами прокуратури.

Так, за вказаними фактами органами прокуратури проведено перевірки в порядку статті 97 (обов'язковість прийняття заяв і повідомлень про злочини і порядок їх розгляду) Кримінально-процесуального кодексу України. У 21 випадку смертей утримуваних осіб органами прокуратури прийнято рішення про відмову в порушенні кримінальних справ за відсутністю складу злочину в діях співробітників міліції.

Тільки за фактом самогубства арештованого в ізоляторі тимчасового утримання в Ружинському райвідділі УМВС України в Житомирській області прокуратурою області стосовно співробітників вказаного райвідділу порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України, за яким зараз проводиться досудове слідство.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!