Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В Житомирській області чоловік образився і зламав 12 ліфтів
 
17-02-2012, 15:49  Випадки

В Житомирській області чоловік образився і зламав 12 ліфтів

 
У місті Новоград-Волинський затримали чоловіка, який протягом півтора року виводив з ладу ліфти в багатоповерхівках.

В Житомирській області чоловік образився і зламав 12 ліфтів



Про це повідомили в прес-службі УМВС України в Житомирській області.

Мова піде не про пересічного хулігана, який заради сумнівного задоволення випалював кнопки або розмальовував стіни в ліфтових кабінах, а про чоловіка, злочини якого додали незручностей багатьом жителям Новоград-Волинського і завдали значної шкоди організації щодо забезпечення функціонування ліфтів.

Перші тривожні сигнали в міліцію у вигляді повідомлень від представництва приватної фірми «Житомирліфт» почали надходити ще в кінці 2010 року. Заявники скаржилися на те, що в багатоповерхівках м. Новоград-Волинського хтось проникав в ліфтові шахти і, демонтувавши систему підйомника, викрадав контактори - електричні деталі, без яких ліфти не рухаються.

«Шукати зловмисника ми почали з того, що склали кілька версій. Було зрозуміло, що крадіжки здійснювалися особою явно не з вулиці, оскільки зловмисник добре розбирався в технічному облаштуванні ліфтів. Тому основною версією стала причетність до скоєння злочинів одного з колишніх співробітників організації », - розповідає заступник начальника Новоград-Волинського міськвідділу міліції Андрій Подік

Але надалі ця версія себе не виправдала. Серед перевірених колишніх співробітників спеціалізованої фірми, настільки незадоволених, щоб «насолити» злочином, не знайшлося.

Поки співробітники міліції працювали над встановленням особи вузькопрофільного зловмисника, той виводив з ладу по 2-3 ліфта на тиждень, а потім на місяць-два припиняв свій промисел.

За словами Андрія Подіка, за минулий рік правоохоронцями зафіксовано 12 фактів незаконного проникнення в ліфтові шахти з подальшими крадіжками контакторів. В цьому році зловмисникові теж вдалося «знерухомити» дві багатоповерхівки. Правоохоронцям вдалося вийти на його слід завдяки масштабному відпрацюванню пунктів прийому кольорових металів (контактори, які використовуються для функціонування ліфтів, виготовлені з промислового срібла).

На початку лютого цього року зловмисник таки попався в руки співробітників міліції на місці скоєння чергового злочину. Ним виявився 42-річний житель Новоград-Волинського. Раніше ніяких проблем із законом він не мав. Ніде офіційно не працював, хіба що в літній період перебивався сезонними заробітками на будівництвах. А в інший час - пив, як він сам пояснює, від безвиході.

На питання, що ж штовхнуло до скоєння крадіжок та демонтажу ліфтів, чоловік зізнається: одного разу, знаходячись в стані алкогольного сп'яніння, він застряг у ліфті, довго стукав кулаками в зачинені двері, але ніхто з мешканців будинку не відреагував на його заклик. Розлютившись на нерухомий ліфт, чоловік вирішив трохи нашкодити. А оскільки за його плечима була вища технічна освіта, то свої знання він вирішив застосувати в ліфтовій шахті, звідки виніс контактори, мабуть, зрозумівши, що за них можна виручити якусь копійку.

Правда, виручка від демонтованих деталей становила всього близько 200 гривень, яких чоловікові вистачало хіба що на пару днів. Зате збиток, нанесений в результаті його витівок, склав більше 7000 гривень.
Наразі відносно зловмисника порушено кримінальну справу за ч.3 ст.185 (Крадіжка з проникненням в приміщення) Кримінального кодексу Україні.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!