Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » За дві пляшки олії злочинець може сісти у в'язницю на 12 років
 
2-03-2012, 14:54  Випадки

За дві пляшки олії злочинець може сісти у в'язницю на 12 років

 
В кінці лютого в Новоград-Волинському Житомирської області було скоєно зухвалий злочин, суть якого зводилася до розбійного нападу з проникненням в будинок літньої людини, побиттям і пограбуванням господині. На перший погляд, цей злочин пояснювався елементарно: літні люди не можуть повноцінно захистити себе від зловмисників, для яких їх майно особливо легка і цінна здобич, адже, як правило, пенсіонери зберігають, як водиться, під подушками і матрацами досить значні заощадження. Але в результаті розслідування цієї справи все виявилося навіть банальніше ніж здавалося.

'За



Як повідомляє прес-служба управління МВС України в Житомирській області, близько 10:00 вечора в квартиру 66-річної жительки районного центру через вікно проник невідомий в протигазі на голові і з сокирою в руках. Перелякана до смерті літня жінка навіть скрикнути не встигла, як лиходій накинувся на неї і обухом став бити свою жертву, вимагаючи при цьому гроші. Жінка, як могла, відбивалася від непроханого гостя, а коли вона підняла крик, той кинувся прямо на кухню, відкрив холодильник і, схопивши дві літрові пляшки соняшникової олії, вистрибнув назад у вікно. Оговтавшись від шоку, жінка зателефонувала синові, а той повідомив про те, що сталося, міліцію.

На місце скоєння розбійного нападу виїхала слідчо-оперативна група співробітників Новоград-Волинського міськвідділу міліції.

Як з'ясувалося, постраждала жінка колись займалася виготовленням самогону, та й, ніде правди діти, приторговувала ним потроху. З тих пір, звичайно, часу пройшло достатньо, і ніякого самогону вже немає і для власних потреб, а от клієнти, напевно, залишилися. Як розповіла господиня міліціонерам, буквально за кілька годин до нападу до неї приходив молодий хлопець, який просив її продати пляшку. На відмову, ніби образився, але пішов.

- По словесному портрету був складений фоторобот можливого зловмисника, - розповідає заступник начальника Новоград-Волинського МВ міліції Андрій Подік. - На встановлення його місцезнаходження та затримання були орієнтовані всі патрульні наряди міліції, які несли службу на вулицях і дорогах району. У той же час відпрацьовувалися варіанти причетності до розбійного нападу осіб, раніше судимих за скоєння подібних злочинів.

Ці заходи дуже швидко принесли позитивні результати. Уже через кілька годин правоохоронці таки вийшли на слід зловмисника і затримали підозрюваного у скоєнні нападу на жінку похилого віку. Ним виявився раніше судимий 21-річний житель Новоград-Волинського, який зізнався в скоєному.

За словами затриманого, він дійсно навідався в той вечір на відому йому раніше точку, де можна було придбати самогон. Але отримавши відмову від господині, так розлютився, що вирішив «покарати» її вже відомим нам способом. Не вибивши з неї грошей, зловмисник прихопив з собою олію, помилково прийнявши її за злощасний самогон.

- Стосовно затриманого вже порушено кримінальну справу, - каже Андрій Подік. - Згідно із законодавством за вчинення розбою з проникненням до будинку потерпілої (ч.3 ст. 187 Кримінального кодексу Україні) йому загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі. Крім того, затриманого проходить ще по одній кримінальній справі. В ході слідства з'ясувалося, що він причетний ще й до пограбування неповнолітньої жительки Новоград-Волинського, в якій близько місяця тому на вулиці відібрали мобільний телефон.

Слід зазначити, що подібні злочини, коли об'єктом нападу стають літні люди, зокрема, ті, що торгують або раніше торгували самогоном, трапляються нерідко. Отже, самогонники відносяться до особливої групи ризику: стають мимовільними жертвами шукачів легкої наживи, розплачуючись за минулі гріхи власними спокоєм, здоров'ям, а то й життям.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!