Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирські правоохоронці утилізували 400 пакетів фальсифікованої кави «Якобс»
 
8-05-2012, 14:21  Випадки

Житомирські правоохоронці утилізували 400 пакетів фальсифікованої кави «Якобс»

 
У Житомирі правоохоронці утилізували 400 двохсотграмових пакетів кави Jacobs на загальну суму більше 14,5 тисяч гривень.

'Житомирські



Як стало відомо журналістам, кавовий продукт не мав ніякого відношення до зазначеного на упаковці виробника.

Двадцять ящиків з фальсифікованою кавою було вилучено співробітниками управління по боротьбі з економічними злочинами в одному з районних центрів. Власниця фальсифікату розповіла, що придбала партію кави з метою подальшої її реалізації на Житомирщині.

Будучи приватним підприємцем, жінка займалася розповсюдженням харчових продуктів по торговим точкам району. Каву у неї замовляли також вуличні торговці, які, як правило, в скверах, парках та на ринках пропонують напої «на розлив».

- Те, що це фальсифікат, можна було побачити навіть неозброєним оком - говорить керівник відділу УДСБЕЗ Анатолій Корчемлюк. - Дана торгова марка не випускає свою продукцію в упаковках по 200 грамів. Маркування теж не відповідає діючим вимогам.

Змістом вилучених упаковок займалися експерти з Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС, які своїм висновком офіційно підтвердили, що гранули з пакету дійсно є кавовими, але дуже низької якості.

Тому за порушення кримінального законодавства було порушено кримінальну справу за ст. 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) КК України. Після прийняття судом рішення про знищення фальсифікату працівники міліції в присутності компетентної комісії належним чином утилізували каву.

Тому, якщо вирішите випити кави «на розлив» посеред міського проспекту, будьте обережні. Виявляється, це сумнівне задоволення, втім, як і вміст пластикового стаканчика. А от купуючи каву в магазині, правоохоронці радять: не соромтеся ретельно розглянути упаковку. Адже фальсифікат можна виявити навіть не розкриваючи упаковки.

Уважно придивіться до маркування: на упаковці обов'язково повинні вказуватися вичерпні відомості про виробника та сам продукт, повинен бути чітко вказано термін його придатності і реалізації. І якщо, читаючи, ви помітите грубі помилки в написанні слів, можете навіть не сумніватися, що тримаєте в руках фальсифіковану продукцію.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!